Bio je nemoćan, mogao je da se udavi: Mlad jelen upao u rupu punu blata kod Prijepolja, lovci ga izvlačili sat vremena (FOTO)

07.11.2022

14:00

0

Pretpostavlja se da je jelen u rupu upao tog dana kad je i izvučen, bežeći od pasa lutalica

Bio je nemoćan, mogao je da se udavi: Mlad jelen upao u rupu punu blata kod Prijepolja, lovci ga izvlačili sat vremena (FOTO)
Copyright RINA

Prava drama odigrala se u selu Čadinje u okolini Prijepolja kada je jedan od meštana krenuo do obližnjih pašnjaka kako bi svoje stado ovaca vratio kući, međutim zatekao ga je jeziv prizor. U duboku rupu punu blata upao je mlad jelen koji nije mogao sam da se izbavi iz ove nevolje. Meštani su o ovoj nemiloj situaciji odmah obavestili Lovačko udruženje iz Prijepolja, čiji pripadnici su brzo stigli na lice mesta i započeli akciju spasavanja.

- Mi smo na tom području bili u lovu, ostavili smo odmah sve i nas osam sa dva vozila je došlo na mesto koje su nam meštani javili. Jelen je bio potpuno bespomoćan i morali smo brzo da reagujemo, jer je mogao da potone u blato svakog trenutka, rekao je za RINU Darko Vujašević, predsednik LU Prijepolje.

Dobro su osmilili akciju spasavanja i krenuli da je realizuju. Sve je, kako kažu, potrajalo oko sat vremena.

- Za jedno drvo zavezali smo koturaču i prebacili konopac preko njegovih rogova. To je u ovoj situaciji bilo najbezbolnije. Krenuli smo da ga vučemo napred i nakon nekog vremena uspeli smo da ga izvučemo na sigurno. Kad je bio na tvrdoj podlozi stajao je uspravno, što znači da smo stigli na vreme i da mu noge nisu povređene. Skinuli smo mu konopac sa rogova i tada smo ga ponovo pustili u prirodu, u njegovo prirodno stanište, ističe Darko.

Pretpostavlja se da je jelen u rupu punu blata upao tog dana kad je i izvučen, bežeći od pasa lutalica. Iz Lovačkog udruženja u Prijepolju kažu da je jelen spasen najpre zahvaljjući brzoj reakciji meštana sa kojima, kako ističu, i inače imaju dobru saradnju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike