Radovi u centru Novog Sada menjaju trase javnog prevoza: Pročitajte detaljne informacije o kretanju autobusa

22.10.2022

09:15

0

Izmenjen režim saobraćanja linija važi od 21. oktobra

Radovi u centru Novog Sada menjaju trase javnog prevoza: Pročitajte detaljne informacije o kretanju autobusa
Autobus - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 6 i 12 zbog rekonstrukcije kolovoza u Ulici Ćirila i Metodija, od Šarplaninske do Gorana Kovačića u Novom Sadu.

Izmenjen režim saobraćanja linija važi od 21. oktobra do završetka radova. Autobusi na ovim linijama menjaju trasu kretanja.

Linija broj 6

Smer sa Podbare: Od raskrsnice ulica Feješ Klara i Petefi Šandora autobusi saobraćaju desno u Ulicu Petefi Šandora, skreću levo u Ulicu Gorana Kovačića do raskrsnice sa Ulicom Ćirila i Metodija i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Smer sa Adica: Od raskrsnice ulica Gorana Kovačića i Ćirila i Metodija autobusi saobraćaju pravo Ulicom Gorana Kovačića, skreću desno na Bulevar patrijarha Pavla, levo u Vršačku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na izmenjenom delu trase autobuske linije 6 koriste postojeća stajališta drugih linija i jedan par privremenih stajališta u Ulici Goarana Kovačića ispred broja 23A i 28, kao i par privremenih stajališta u Ulici Petefi Šandora ispred brojeva 63I i 66.

Linija broj 12

Smer iz Centra: Od raskrsnice ulica Feješ Klara i Šarplaninske autobusi skreću levo u Šarplaninsku ulicu i na autobuskom stajalištu u Šarplaninskoj ulici izdržavaju vreme do narednog stajališta.

Smer sa Telepa: Od polaznog stajališta u Šarplaninskoj ulici autobusi saobraćaju levo u Ulicu Stanoja Glavaša, desno u Ulicu Feješ Klare i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na izmenjenom delu trase autobuske linije 12 koriste postojeća stajališta drugih linija.

Izmena linija 2, 6, 9 i 13

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 2, 6, 9 i 13 zbog radova na rekonstrukciji kolovoza u Ulici Futoški put, od Vršačke ulice do Bulevara Evrope u Novom Sadu.

Izmenjen režim saobraćanja linija važi od 22. oktobra do 04. novembra 2022. godine. Autobusi na linijama broj 2, 6, 9 i 13 menjaju trasu kretanja:

Linija broj 2

Smer iz Centra: Od raskrsnice ulica Futoška i Hajduk Veljkova autobusi saobraćaju desno u Hajduk Veljkovu, levo u Ulicu Braće Popović, dalje ulicama Hadži Ruvimova i Radomira Raše Radujkova do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 2, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Hajduk Veljkova - Dečija bolnica (stajalište linije broj 11b).

Smer sa Novog Naselja: Od raskrsnice ulica Futoški put i Bulevar Bate Brkića autobusi saobraćaju pravo Futoškim putem do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 2, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Futoški put - Ilariona Ruvarca (stajalište linija broj 52, 53, 54, 55, 56).

Linija broj 6

Smer sa Podbare: Od raskrsnice Futoška i Cara Dušana autobusi saobraćaju levo u Ulicu Cara Dušana, desno na Bulevar Evrope, dalje Bulevarom patrijarha Pavla, levo u Ulicu Feješ Klare i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 6, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Cara Dušana - Futoška (stajalište linije broj 9 i 11a).

Smer sa Adica: Od raskrsnice ulica Feješ Klare i Bulevara patrijarha Pavla autobusi saobraćaju desno na Bulevar patrijarha Pavla, dalje Bulevarom Evrope, levo u Ulicu Cara Dušana, desno u Futošku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 6, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Bulevar patrijarha Pavla - Feješ Klare (stajalište linije broj 7b).

Linija broj 9

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Cara Dušana i Futoška autobusi saobraćaju pravo Ulicom Hajduk Veljkova, levo u Ulicu Braće Popović, dalje ulicama Hadži Ruvimova i Radomira Raše Radujkova do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 9, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Hajduk Veljkova - Dečija bolnica (stajalište linije broj 11b).

Smer sa Novog Naselja: Od raskrsnice ulica Bulevar Jovana Dučića i Bulevara Bate Brkića autobusi saobraćaju desno na Bulevar Bate Brkića, levo na Futoški put do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 9, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Bulevar Bate Brkića - Bulevar Jovana Dučića (stajalište linije broj 2).

Linija broj 13

Smer sa Univerziteta: Od raskrsnice ulica Bulevar cara Lazara i Cara Dušana autobusi saobraćaju desno u Ulicu Cara Dušana, dalje u Hajduk Veljkovu ulicu, levo u Ulicu Braće Popović, dalje ulicom Hadži Ruvimova do raskrsnice sa Bulevarom Evrope i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 13, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Cara Dušana - Bulevar cara Lazara (stajalište linije broj 9 i 11b).

Smer sa Detelinare: Od raskrsnice ulica Bulevar Evrope i Hadži Ruvimova autobusi saobraćaju levo u Hadži Ruvimovu ulicu, pravo u Ulicu Braće Popović, desno u Hajduk Veljkovu ulicu, dalje ulicom Cara Dušana do raskrsnice sa Bulevarom cara Lazara i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji broj 13, na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Hadži Ruvimova - Janka Čmelika (stajalište linije broj 8).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike