Obrušilo se brdo na kuću kod Raške: Dete propalo kroz rupu u betonu, majka neutešna - "Jauke ću dugo pamtiti"

28.09.2022

22:02

0

Kuća više nije za upotrebu, kao ni pomoćni objekti. U komšiluku Radovanovića, nalazi se niz kuća koje su građene na isti način

Obrušilo se brdo na kuću kod Raške: Dete propalo kroz rupu u betonu, majka neutešna - "Jauke ću dugo pamtiti"
Nesreća kod Raške - Copyright Printscreen/RTS

Deo brda u Raški obrušio se na porodičnu kuću u naselju Trnavska reka i pričinio znatnu materijalnu štetu. Na sreću, nije bilo povređenih. Opština je proglasila vanrednu situaciju na delu teritorije jer opštinske službe ne mogu da uklone posledice obrušavanja.

Samo sreća je spasila Radovanoviće porodične tragedije. Mlađe dete je propalo kroz rupu sprat niže, koju je od siline udarca, stena napravila u betonskoj ploči. Dete je spavalo u krevecu. I starije je bilo u istoj sobi.

- Hvala Bogu izvukli smo decu zdravu iz ovih ruševina. Ne daj bože nikom. Nikom da se desi ovo što se nama desilo. U pola noći. Hvala Bogu svi smo zdravo. Samo je to najvažnije. Sve ćemo ostalo kad se smirimo i sredimo. Samo decu kad sam iščupala... Ali ću dugo kao majka jauke svoje dece da pamtim - plačući govori Milena Radovanović, prisećajući se protekle noći.

Opština je proglasila vanrednu situaciju kako bi angažovala svu neophodnu mehanizaciju i sanirala problem.

Kuća više nije za upotrebu, kao ni pomoćni objekti. U komšiluku Radovanovića, nalazi se niz kuća koje su građene na isti način.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti