Ovi Užičani su se decenijama plašili svake kiše! Za njih više nema straha - počeli radovi na sanaciji klizišta u naselju Koštica

21.09.2022

21:28

0

Planirano je da radovi na sanaciji klizišta traju najduže pet meseci, ovo je problem koji se hitno mora rešavati, a čekalo se godinama

Ovi Užičani su se decenijama plašili svake kiše! Za njih više nema straha - počeli radovi na sanaciji klizišta u naselju Koštica
1663757978D4Ok9kpTURBXy9jYzM1ZWFhZmEwYmJjOTVmNzMyMjdjNmQ5YzQ4NjYwZC5qcGeRkwLNAxYAgaEwBQ (1) - Copyright RINA

Prve jesenje kiše meštani užičkog naselja Koštica po prvi put nakon nekoliko decenija neće dočekati u strahu, jer su konačno krenuli radovi na sanaciji klizišta koje je svakog trenutka pretilo da se obruši na njihove domove. Prvi stepen radova odnosi se na bušenje zemljišta, a meštani se nadaju da će ovaj problem biti rešen za sva vremena.

- Imali smo mnogo problema, izlivanje vode, pucanje potpornih zidova, nanošenje vode u poslovne objekte, velike smo štete imali. Ponekad smo i po nekoliko puta ustajali u toku noći, čim čujemo pucanje, krcanje betona mi odmah iskačmo iz kuće jer nije bezbedno za stanovanje. Presrećni smo samo da nam reše ovaj problem i hvala našoj gradonačelnici što nas nije zaboravila, što je shvatila težinu našeg problema i odreagovala - rekao je Dragan Marković, meštanin.

Pre nekoliko meseci kada je bio u poseti gradu na Đetini ministara infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Tomislav Momirović sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević potpisao je ugovor o sanaciji vredan 110.000 dinara.

- Planirano je da radovi na sanaciji klizišta potraju najduže pet meseci, ovo je problem koji se hitno mora rešavati, a čekalo se godinama. Klizište preti kako meštanima, tako i odvijanju saobraćaja. Cilj nam je da obezbedimo ovim ljudima normalan život i bezbedno odvijanje saobraćaja na ovoj deonici - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Samo klizište ugrožava kako stambene objekte, tako i vodovodnu mrežu, trafo stanicu i regionalni put Užice-Bajina Bašta, a sa kompletnom sanacijom rešiće se višedecenijski problem građana ovog dela naselja Koštice. Vlada Republike Srbije preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedila je neophodna sredstva u iznosu od 110 miliona dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike