Zlatiborska Gold gondola doživela slavu svetskih razmera: Predstavljena kao građevinsko čudo u emisiji Nacionalne geografije (FOTO)

20.09.2022

21:04

0

Ovo je najduža panoramska gondola na svetu i posebno graditeljsko delo

Zlatiborska Gold gondola doživela slavu svetskih razmera: Predstavljena kao građevinsko čudo u emisiji Nacionalne geografije (FOTO)
1663665269_16044955601597829159gold-gondola,fotorina-naslovna - Copyright RINA

Najveća turistika atrakcija zlatiborska “Gold gondola” doživela je slavu svetskih razmera. Ona predstavljena kao pravo građevinsko čudo u emisiji “Evropa odozgo” na kanalu Nacionalne geografije.

Gledaoci svetski poznatog kanala upoznati su sa glavnim karakteristikama zlatiborske žičare i lepotama Zlatibora.

- Ovo je najduža panoramska gondola na svetu i posebno graditeljsko delo. Gondola je zahtevala 18 kilometara sajli ,težine 170 tona, kako bi se premostila orgomna razdaljina, a njihovo postavljanje zahtevalo je 36 stubova, što je duplo više od većine ovakvih sistema. Toranj gondole se nalazi visini od skoro 1500 metara, što nudi jedinstven pogled na dolinu ispod - navodi se u emisiji.

Snimci su napravljeni krajem prošle godine na temperaturi od minus 20 stepeni.

RINA
 

U nizu najatraktivnijih delova Srbije predstavljenih u emisiji, najduža gondola na svetu dala je svoj doprinos kao jedan od najmodernijih projekata koji je postavio nove standarde turizma ne samo kod nas nego i u svetu.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je naša zlatna gondola, koja je ostvarila višedecenijski san meštana Opštine Čajetina, predstavila zlatiborski kraj i Srbiju u najlepšem svetlu - kazali su u JP "Gold Gondola".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike