Ova planina postaće srpska Antalija i centar sportskog turizma na Balkanu

03.09.2022

05:24

0

Zlatibor dobija još 20 sportskih terena, na otvorenom i zatvorenom prostoru

Ova planina postaće srpska Antalija i centar sportskog turizma na Balkanu
16621362881656515419_zlatibor-atrakcije-kvadovi-fotorina4 (1) - Copyright RINA

Planina Zlatibor već godinama važi za jednu najposećenijih i najpopularnijih u Srbiji. Ova vazdušna banja izuzetno je pogodna za razvoj zdravstenog i sportskog turizma, a veliki broj ekipa već sada dolazi na pripreme na Zlatibor.


U narednom periodu biće dodatno obogaćena infratsruktura, pa se domaćini nadaju još većem broju posetilaca iz oblasti sporta kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

- Upravo te inostrane ekipe traže uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno spremamo da im to i ponudimo. Počeli su radovi na uređenje zemljišta iza hotela Tornik a uz trasu zlatiborske gondole, i već za godinu dana tu će se nalaziti 20 sportskih terena, što na otvorenom, što u zatvorenom, sa čime će Zlatibor, na primer, moći da parira turskom letovalištu Antalija koje je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On dodaje da sa završetkom ovog projekta izgradnje dodatnih sportskih terena na Zlatiboru ni domaće ekipe neće morati da idu u Tursku ili u Sloveniju, već će te iste, ako ne i bolje, uslove imati i u svojoj zemlji, na Zlatiboru.

- Što se tiče smeštaja, Zlatibor već sada može da pruži takve uslove i samo je potrebno da nadogradimo našu sportsku infrastrukturu, za šta smo predvideli investiciju od 10 miliona evra koja će se realizovati u fazama. Trenutno su već dva terena završena, a još dva se grade, zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike