Crnogorske plaže možda jesu prazne, ali su obale ovog srpskog jezera pune (FOTO)

20.07.2022

19:40

0

Pored najvećeg zip-lajna u Srbiji, Stipopića pećine, avantura parka, dostupnost lokaliteta na zlatnoj planini sve je veća, pa nije ni čudo što se posećenost tokom jedne turističke sezone meri u milionima

Crnogorske plaže možda jesu prazne, ali su obale ovog srpskog jezera pune (FOTO)
1656515733_zlatibor-piknik-ribnicko-jezero-fotorina6 - Copyright RINA

I dok sa obala Crne Gore svakodnevno stižu vesti i propaloj turističkoj sezoni, srpska planinska lepotica pleni tokom ove letnje sezone. Na Zlatiboru je trenutno na hiljade turista koji uživaju u svim blagodetima ove vazdušne banje. Da nije sve u modernom centru, pokazuje sve više posetilaca koji se odlučuju da obiđu fantastične prirodne lokalitete, pa je piknik na Ribničkom jezeru postao jedna od novih i nezaobilaznih atrakcija. Mnogi nisu imali dilemu da li ovog leta ići na more ili na planinu, izabrali su ovo drugo.

- Kada pređete na stotine kilometara i vidite ovakvu lepotu uopšte vam nije žao. Ovo nisam očekivala, krenula sam sa predrasudama kada je Zlatibor u pitanju, zgrada do zgrade i da od građevina nemate mesta ni da se okrenete, ovo je sasvim druga priča. Iz samog centra zlatne planine stigla sam gondolom za svega nekoliko minuta, spustite se u netaknutu oazu i oduševite prizorom ispred vas. Pravi je blagoslov uživati u ovakvoj panorami, pored jezera, borova, čistog vazduha i prepustiti se odmoru za dušu. Dovoljno je što sam ponela ćebe i neko okrepljenje da uživam u potpunosti - kazala je za RINU, Suzana Videnović iz Beograda.

Ukoliko, nakon nakupljene energije poželite malo adrenalina, vrhovi poput Čigote, Murtenice i Tornika su vam dostupni kroz vožnju kvadova. Aktivan odmor poslednjih godina dobija pravi smisao na ovoj planini.

- Do skrivenih lepota možete doći isključivo četvorotočkašem i uživati u prizorima. Ovaj vid turizma razvija se dugi niz godina, i zahvaljujući adrenalinu koji dobijete u kombinaciji sa čarima Zlatibora, doživite ga potpuno drugačije tako da zaboravite da ste smešteni u samom centru. Vožnja kvadom spada u brz i malo teži sport, jako je ekstreman i zbog toga se mora povesti računa o sebi, noseći zaštitu opremu - Darko Ječmenica, instruktor.

Pored najvećeg zip-lajna u Srbiji, Stipopića pećine, avantura parka, dostupnost lokaliteta na zlatnoj planini sve je veća, pa nije ni čudo što se posećenost tokom jedne turističke sezone meri u milionima.

- Ono što na javiše raduje jeste da pored dostupnih atrakcija za turiste, Opština ove godine organizuje zlatiborsko kulturno leto od 15. jula na Kraljevom trgu u kojem će svakodnevno imati aktivnosti i sadržaje, tako da svi posetioci mogu da uz sve dostupne lokalitet mogu ispuniti svaki dan svog boravka na najposećenijoj planini - ističe Miloš Planić iz TO Zlatibor.

Ovoj bogatoj ponudi, svakako treba pridodati jedini izvor mineralne vode koji se nalazi u samom centru Zlatibora.

- U spa u samom centru Zlatibora, koji se prostire na preko 4500 kvadrata nalaze se četiri bazena napunjena magnezijumskom vodom sa našeg izvora. Ona ima izuzetna lekovita svojstva i relaksirajuće utiče na organizam i mišiće, svakako pospešuje vašu energiju koju ste utrošili tokom čitavog dana - kazao je Milosav Dunjić, direktor hotela Zlatibor Mountain Risort.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike