Vučević uoči sednice: Grad čuvamo, mirno spavam! Nije ekolog onaj ko gazi zelenu površinu da bi napao gradonačelnika ili nekog drugog!

21.07.2022

10:20

0

Tvrdim da je ovo dobar plan, neću podleći manjoj skupini ljudi - rekao je Vučević

Vučević uoči sednice: Grad čuvamo, mirno spavam! Nije ekolog onaj ko gazi zelenu površinu da bi napao gradonačelnika ili nekog drugog!
Miloš Vučević - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Kljucna tačka današnje Skupštine Grada Novog Sada je predlog Generalnog urbanističkog plana do 2030. godine, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da se  nada da će biti usvojena.

- Nikada nije bila javnija rasprava GUP-a, tri javne prezentacije su održane sa velikim brojem primedbi. Mirno spavam. Razvojni GUP je koncipiran i definisan od strane struke, a politika će dati konačnu reč pod okvirom Ustava i zakona. Grad čuvamo. Svašta se pricalo, da će Promenada potonuti, Spens propasti - ništa od toga se nije desilo. Uzeta su u obzir pozitivna demografska kretanja. Ovo je strateški dokument koji treba da da neku marginu kuda Novi Sad treba da se kreće u narednom periodu. Tvrdim da je ovo dobar plan, neću podleći manjoj skupini ljudi. Svako svoj posao, mirno i dostojanstveno. Grad će do 2030. narasti za preko 130 hiljada stanovnika. A plan daje i strože kriterijume za gradnju, veći broj parking mesta, veći broj zelenih površina - rekao je na konferenciji pred početak Skupštine prvi čovek Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da će se strogo držati prava i zakona, jer je sve drugo anarhija.

- Nije ekolog onaj ko gazi zelenu površinu da bi napao gradonačelnika ili nekog drugog. Protesti su dozvoljeni, ali ne može da se vrši nasilje, a 70 građana ukupno protestuje - istakao je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike