Vučević na Kosidbi u Bukovcu: Novi Sad još jednom pokazao bogatstvo (FOTO)

25.06.2022

21:22

0

Autor: 24sedam

zboru. Različitost treba da negujemo, a posebno srpsku kulturu, bez obzira na to iz kojih smo krajeva

Vučević na Kosidbi u Bukovcu: Novi Sad još jednom pokazao bogatstvo (FOTO)
vucevic-kosidba - Copyright Instagram (milosvucevic_gradonacelnik

Novi Sad još jednom pokazuje svoju raznolikost i bogatstvo, poručio je danas gradonačelnik Miloš Vučević, koji je posetio tradicionalnu manifestaciju Kosidbu u Bukovcu, koja se organizuje sa ciljem da se krajiška tradicija i kultura sačuvaju od zaborava. 

-Ni nevreme nije omelo ljude da se tradicionalno okupe na Zavičajnom zboru. Različitost treba da negujemo, a posebno srpsku kulturu, bez obzira na to iz kojih smo krajeva. Mi smo jedna etnička grupacija i niko ne može da nas razdvoji. Imamo mnogo gostiju iz većinski srpskih mesta iz Federacije BiH i Republike Srpske, rekao je Vučević, saopštio Grad Novi Sad.

Zavičajnom zboru prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da je Novi Sad grad svih, bez obzira na to odakle su došli.

- Srpski svet se stvara i to tako što smo složni, jedinstveni i jaki. Ovde smo se okupili da bismo pevali svoje pesme i radovali se što smo zajedno. Novi Sad pripada svakom ko se u njemu nasmejao i zaplakao i ne treba nikada da se delimo", poručio je Vulin.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da se putem takvih manifestacija čuvaju veze sa zavičajima.

 

 

- Osam godina podržavamo ovu manifestaciju koja prikazuje kulturu i običaje krajeva iz kojih je narod došao u Novi Sad. Samo ako smo svesni svog nacionalnog identiteta, vere i pisma moći ćemo da gradimo dobru budućnost. Ovaj događaj doprinosi jačanju saradnje Republike Srpske i Srbije, koja je na najvišem mogućem nivou, rekao je Cicović.

Kosidbu u Bukovcu tradicionalno organizuju Zavičajno udruženje "Manjača" i Savez krajiških udruženja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike