Vlada od sna napravio biznis: Ne odustajem, počeo sam sa 100 kvadrata, izašlo se na 700!

19.07.2022

21:59

0

Ove godine skoro sve je poskupelo, ali cveće je zadržalo svoju staru cenu

Vlada od sna napravio biznis: Ne odustajem, počeo sam sa 100 kvadrata, izašlo se na 700!
1658260474vlada cvece trnava foto 2 - Copyright RINA

Sezona za cvećare kad je u pitanju prodaja polako se privodi kraju, ali posla za njih ima čitave godine. Biljke koje su ostale moraju se negovati i dalje, ili pak uništiti kako bi se plastenici očistili i pripremili za sledeću godinu. Vlada Vasiljević, iz sela Gornja Trnava kod Topole, pre 12 godina započeo je posao sa cvećem i, kako kaže, nije se pokajao, iako je ova godina bila teška za njih.

- Sve više ulažemo, a sve manja je zarada. Repromaterijal je poskupeo, a cene se maltene nisu menjale otkako sam počeo da radim. Ali neću odustati. Nastavljamo proizvodnju, održavamo neke biljke u životu, a jedan deo se baca, samo se iskoriste čašice koje mogu - kaže Vlada.

Možda vas zanima...👇🏻👇🏻👇🏻

Momci iz Obrenovca zarade 300 evra dnevno vadeći metalni otpad iz reke!

 

Ovaj cvećar svakog četvrtka prodaje svoje prelepe cvetnice na pijaci u Topoli, a dame uvek obraduje biljkama koje se inače gaje i nalaze gotovo u svakom vrtu. Kadifa, lepi jova, ledeno srce, muškatle, petunije, begonije, razne lozice samo su deo ovogodišnje ponude iz Vladine proizvodnje.

RINA
 

Iako je bilo dosta teškoća, a ove godine je slaba prodaja, Vlada poručuje da neće odustati od uzgoja cveća, jer je to njegova prva ljubav. A pored cvetnica, ovaj domaćin gaji i voće.

- Krenulo se sa uzgojem na maloj površini, jer nismo imali puno zemlje, drugari su me nagovarali, pričali mi o cveću, zaradi... Tako sam krenuo i nisam se pokajao što sam ih poslušao. Počeo sam sa 100 kvadrata, izašlo se na 700. Od zarađenog novca kupovao sam zemlju, sadio voće... Breskva i nektarina su nešto što volim i želja mi je bila da i to gajim, širio sam plastenike, ulagao u dalju proizvodnju - rekao je Vlada.

RINA
 

Dodaje da će sada zbog teških uslova smanjiti površine pod zasadima, ali nema govora o odustajanju od poljoprivrede.

- Ostaću u ovom poslu uz nadu da će doći bolje godine za nas i da će država stati iza cvećara. Uvek smo sve radili iz sopstvenih prihoda, nikada nismo imali nikakav podsticaj niti pomoć - zaključio je Vasiljević

Pročitajte još...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike