Širi se najveća turistička atrakcija u Srbiji: Gold gondola dobija krak dugačak 4,5 kilometra od Ribničkog jezera do Čigote

15.07.2022

15:22

0

Usled povećanja broja kabina, na zlatiborskoj Gold gondoli očekuje se smanjenje gužvi

Širi se najveća turistička atrakcija u Srbiji: Gold gondola dobija krak dugačak 4,5 kilometra od Ribničkog jezera do Čigote
zlatibor - Copyright RINA

Iako sama po sebi atraktivna i jedinstvena u regionu, Gold gondola na Zlatiboru i u narednom periodu nastaviće da pomera sve granice. Nakon što je ugrađeno još dvadeset kabina, planirano je i dodatno proširenje, i to u vidu kraka prema Čigoti.

- To je trasa dugačka 4,5 kilometra i prostire se od Ribničkog jezera, gde je međustanica, do Čigote. Geometri već proveravaju teren, nadamo se da će studija izvodljivosti potvrditi ovu ideju - izjavila je za medije Bojana Božanić, direktor JP "Gold gondola".

Ona dodaje da će učestvovati na projektima koji se tiču izgradnje žičara u drugim opštinama, a jedna od onih koja će se prva raditi jeste ka Pribojskoj banji.

- Naše iskustvo i rezultati u praksi svakako će pomoći u tom projektu. Žičare jesu budućnost srpskog turizma, jer čitava zapadna Srbija ima veliki broj mesta koja se na pravi način mogu videti iz vazduha - ističe Božanićeva.

Usled povećanja broja kabina, na zlatiborskoj Gold gondoli očekuje se smanjenje gužvi, što će biti vidno u jeku letnje sezone.

- Gold gondola je i više nego opravdala sva očekivanja. Doprinela je izmeštanju turista van samog centra planine, što dodatno pospešuje razvoj čitave destinacije - zaključila je direktorka JP "Gold gondola".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike