24SEDAM KRALJEVO Sedam dana dešavanja u okviru ovogodišnjeg „Veselog spusta“

08.07.2022

10:51

0

Autor: 24sedam

Prema rečima direktora „Veselog spusta 2022“ Aleksandra Erca, želja organizatora manifestacije – Grada Kraljeva, Turističke organizacije Kraljevo i Kajak kluba „Ibar“

24SEDAM KRALJEVO Sedam dana dešavanja u okviru ovogodišnjeg „Veselog spusta“
IMG_20220708_121002 - Copyright Grad Kraljevo

Trideset treći „Veseli spust“ u Kraljevu, ove godine, iznenađenje je za sve ljubitelje splavarenja Ibrom i propratnih dešavanja ove manifestacije po kojoj se naš grad nadaleko prepoznaje. Ovogodišnja Nedelja „Veselog spusta“, koliko će zapravo i trajati manifestacija, počinje 11. a završava se 17. jula. Građani Kraljeva i svi koji u Kraljevo dođu tih dana moći će da proberu događaj u skladu sa interesovanjima i dobro se zabave.

Prema rečima direktora „Veselog spusta 2022“ Aleksandra Erca, želja organizatora manifestacije – Grada Kraljeva, Turističke organizacije Kraljevo i Kajak kluba „Ibar“, kao i svih koji su uključeni u pripremu, jeste da od Kraljeva naprave turistički grad, budući da obiluje potencijalima.

„Imamo u okruženju Matarušku, Bogutovačku, Vrnjačku Banju… Smatramo da Kraljevo može da bude turistički centar. Na ovaj način pokazujemo da smo krenuli pravim putem. Nedelja „Veselog spusta“ će prerasti u tradicionalnu manifestaciju i Kraljevo će možda postati i festivalski grad“, kaže Erac.

On je pozvao sugrađane, ali i sve potencijalne turiste da budu učesnici spusta, uživaju u lepoti prirode od Magliča do Kraljeva, dođu u Matarušku Banju…. Istakao je da je uspeh u ovogodišnjoj bogatijoj organizaciji postignut zahvaljujući saradnji svih aktera – i organizatora i preduzeća i ustanova i svih drugih saradnika na pripremama i medija…

Početak centralne manifestacije – spusta Ibrom, zakazan je za 17. jul, u 10.00 časova, podno Magliča. Već sada, kako ističe Erac, teško je naći raspoloživo plovilo budući da su gotovo sva iznajmljena za kraljevačku najveseliju regatu. Ipak, organizatori rade na obezbeđivanju dodatnih plovila za zainteresovane učesnike.

Erac smatra da će i manifestacije koje prethode spustu – koncerti, žurke, nastupi raznih izvođača… dovesti u Kraljevo više splavara nego prethodnih godina. Ove godine će biti i nagrada za učesnike – za najoriginalnija plovila, a sve u cilju da za sledeću godinu budu obezbeđeni respektabilni sponzori manifestacije. Ugostitelji će tokom ovih dana raditi do dva sata iza ponoći. Kako kaže, i smeštajni kapaciteti su tokom ovih dana popunjeni i on se nada da će sledeće godine Mataruška i Bogutovačka Banja moći da ponude dodatne smeštaje. Ključno je, kako je naglasio, da Kraljevo može da postane turistički grad.

Za ovogodišnji „Veseli spust“ imali su priliku da čuju ne samo Kraljevčani, već i Čačani, Kragujevčani, meštani Vrnjačke Banje, ali i oni koji su se zatekli na Zlatiboru, u Sokobanji, Beogradu… Kako ističe portparol „Veselog spust 2022“ Igor Tešić, iz Turističke organizacije Kraljevo, rađena je promocija „Veselog spusta“ i u Sloveniji, Herceg Novom, Tivtu… i svuda su ih dočekali zainteresovani za naš događaj.

On je naglasio da je, od 11. jula, kada na centralnom gradskom trgu nastupa Toni Cetinski, zaključno sa koncertom Zorice Brunclik u nedelju, 17. jula, za sve koji tih dana budu u Kraljevu priređen bogat i raznovrstan program. Takođe je napomenuo da je manifestacija „Srebrni kazan“ ove godine preseljena u Matarušku Banju.

Tešić je pozvao goste u naš grad – da budu deo „Veselog spusta 2022“, ali i da iskoriste priliku i posete Studenicu, Žiču, prošetaju Stolovima, odmore na Goču, potraže rashlađenje u bazenima i kupalištima u okolini Kraljeva…


Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike