24SEDAM NEGOTIN Sednica Lokalnog saveta za bezbednost povodom dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama

16.06.2022

10:35

0

Autor: 24sedam

Preteće poruke elektronskom poštom stigle su na adrese gradskih osnovnih škola

24SEDAM NEGOTIN Sednica Lokalnog saveta za bezbednost povodom dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama
NEG_8295 - Copyright Opština Negotin

Na mejl adrese četiri gradske i četiri seoske škole, rano jutros u 5 časova i 45 minuta stigle su dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama. Uz pravovremenu reakciju školskih institucija i Policijske stanice Negotin, škole su obezbeđene i izvršen je kontradiverzioni pregled. Povodom novonastale situacije Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin sazvao je danas za 11 časova sednicu Lokalnog saveta za bezbednost opštine Negotin.

„Kod nas se ovo prvi put dešava otkad su na teritoriji cele naše republike počeli sajber napadi. Cilj nam je bio da na ovom sastanku ukažemo na opasnost koja nije fizička, koliko je psihološka, ali da postoji mogućnost,  i da u svakom trenutku budemo spremni i da znamo kako bi u tim trenucima trebalo da se ponašamo, da ne bi došlo do nekih nenadanih situacija. Mesta za paniku nema i mi moramo da budemo svesni, kada se ovake situacije dese, da reagujemo razumom, budemo smireni, da ne bi došlo do neželjenih posledica. Neophodno je da se u svim javnim ustanovama obezbedi veći stepen bezbednosti, da zaposleni budu što spremniji da u datoj situaciji pravovremeno i adekvatno reaguju. Apelujem i na građane na veći stepen pripravnosti. Ovo očigledno jeste psihološki rat, ali obazrivost mora da postoji. “ izjavio je predsednik Veličković i dodao da je pregled škola pokazao da je situacija stabilna, da su naše vaspitno obrazovne ustanove bezbedne.

Preteće poruke elektronskom poštom stigle su na adrese gradskih osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“ i „12. Septembar“ i kao i škola u Rajcu, Prahovu, Kobišnici i Dušanovcu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike