24SEDAM KRALJEVO Prvenstvo Balkana u kik-boksu okupilo brojne ljubitelje borilačkog sporta

19.06.2022

15:08

0

Autor: 24sedam

Kako je istakao gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, Grad je obezbedio finansijska sredstva kako bi pomogli Kik-boks klubu „Sloga“ u organizaciji ovog značajnog sportskog takmičenja

24SEDAM KRALJEVO Prvenstvo Balkana u kik-boksu okupilo brojne ljubitelje borilačkog sporta
DSC_1849 - Copyright Grad Kraljevo

Grad Kraljevo i Kik-boks klub „Sloga“ su, za dane vikenda, ponovo domaćini velikog sportskog događaja – Prvenstva Balkana u kik-boksu za juniore i seniore. Tim povodom, naš grad je ugostio 240 takmičara iz sedam zemlja – Republike Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske i Rumunije, koji su došli da svoje veštine pokažu pred brojnim ljubiteljima ovog borilačkog sporta.

Kako je istakao gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, Grad je obezbedio finansijska sredstva kako bi pomogli Kik-boks klubu „Sloga“ u organizaciji ovog značajnog sportskog takmičenja.
„Veliki broj takmičara, trenera, ali i navijača, popunio je sve kraljevačke hotele. Oni su gosti brojnih kraljevačkih restorana i kafića, tako da se Gradu višestruko isplatio uloženi novac“, pojasnio je Terzić, pa dodao:
„Grad će nastaviti da obezbeđuje finansijska sredstva kako bi i u narednim godinama, kao domaćin različitih sportskih manifestacija, doprineo razvoju sportskog turizma u našem gradu.“
Prvi čovek Grada poželeo je takmičarima dobre rezultate u ringu i uspešnu borbu za titulu najboljeg u svojoj kategoriji, kao i da im naš grad ostane u najboljem sećanju.

Za titulu najuspešnijeg na Balkanu u juniorskoj konkurenciji, kao član reprezentacije Srbije, boriće se i predstavnik Kik-boks kluba „Sloga“, ali i našeg Grada – Stevan Stanišić. Kraljevačkom bokseru gradonačelnik Terzić poželeo je da nastavi uspeh poznatih šampiona – Marije Jevđić i Bate Marinkovića.
Trener Kik-boks kluba „Sloga“ Marija Jevđić, nekadašnji vicešampion sveta, višestruki prvak Evrope i Mediterana, Balkana i Jugoslavije, višestruki prvak Srbije i Crne Gore, zahvalila je Gradu i Sportskom centru „Ibar“ na podršci u organizaciji ovog bitnog takmičenja. Tim povodom, ona je gradonačelniku grada Kraljeva uručila plaketu za veliki doprinos i pruženu pomoć u održavanju 16. Balkanskog prvenstva u kik-boksu.
„Na Prvenstvo Balkana dolaze najbolji od najboljih, ali iako je organizacija ovakvog događaja bila izazov za nas, mislim da smo pokazali da smo dobri domaćini i da možemo biti domaćin čak i evropskog ili svetskog prvenstva“, istakla je Marija Jevđić.
Kako je pojasnila, publika će imati priliku da vidi nadmetanje u  disciplinama K1, lou-kik i lajt-kontakt, gde se može videti raspon od punih udaraca do onih gde više do izražaja dolazi tehnika. Prema njenim rečima, reprezentacija Srbije je, na Svetskom kupu u Mađarskoj pre samo dve nedelje, u konkurenciji 27 zemalja, bila na prvom mestu po broju osvojenih medalja, tako da očekuje da će i u Kraljevu ponoviti taj uspeh.
Navijače i učesnike najvećeg takmičenje u ovom sportu, posle svetskog i evropskog prvenstva, u Novoj hali sportova u Kraljevu, pozdravili su i potpredsednik svetske WAKO organizacije Salim Kaići iz Turske i predsednik WAKO Europe Ištvan Kiralji iz Mađarske.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike