Dvadest minuta strahote u Bujanovcu: Grad veličine oraha obrao voće, olujni vetar čupao drveće (FOTO/VIDEO)

22.06.2022

17:52 >> 20:46

0

Autor: 24sedam

Brojne ulice su bile pod vodom, a posebno je ugroženo Novo Naselje

Dvadest minuta strahote u Bujanovcu: Grad veličine oraha obrao voće, olujni vetar čupao drveće (FOTO/VIDEO)
F067C23F-033D-4627-9E34-F826E5382F4E-1024x768 - Copyright Foto: Bujanovačke. rs

Snažno nevreme praćeno pljuskom i gradom veličine oraha pogodilo je danas Bujanovac i okolinu nešto posle 13 sati.

U pojedinim delovima grada došlo je do prekida u snabdevanju strujom. Brojne ulice su bile pod vodom, a posebno je ugroženo Novo Naselje. Olujni vetar čupao je drveće, a za sada nema informacija da je neko povređen.

Nevreme je trajalo dvadesetak minuta.

Nevreme je moglo da prozrokuje i ljudske žrtve, ali je to pukom srećom izbegnuto. Olujni vetar je iz korena iščupao drvo u dvorištu kuće u glavnoj ulici koje je palo tik pored trafike u susednom dvorištu.

 

 

U tom trenutku u kiosku je prema nezvaničnim informacijama bilo nekoliko osoba dok je kuća prazna i izdaje se kao lokal.

Bujanovačke su ranije javile da je drvo koje se tokom današnjeg nevremena srušilo u Moravskoj ulici oborilo ogradni zid u blizini raskrsnice sa glavnom ulicom u Bujanovcu.

Drvo koje se srušilo tokom današnjeg nevremena u Bujanovcu blokiralo je Moravsku ulicu. Oborilo je ogradni zid u blizini raskrsnice sa glavnom ulicom u Bujanovcu. U dvorištu kuće u kojoj se nalazilo drvo ne živi niko.

I sinoć bilo haotično

Poljoprivrednici u desetak sela u opštini Bojnik pretrpeli su sinoć veliku štetu od gradonosnog oblaka, koji se stvorio niotkuda i iz koga je desetak minuta padao grad veličine oraha, a potom još pet minuta pljusak kiše.

- Stvorio se niotkuda i zahvatio površinu široku dva i dugačku sedam kilometra -  priča za Jugmediu predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, čiji zasadi višanja na površini od tri hektara su takođe stradali.

Nenadović kaže da je 50 posto roda višanja na drveću, druga polovina ispod, a neki se žale da im je letina uništena i do 60 posto.

- Oko 60 posto su uništeni zasadi višanja, malina i šljiva, zatim, povrća, kukruza i pšenice -  pričaju meštani iz nekoliko sela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike