Serija lažnih dojava o podmetnutim bombama u Nišu: Detaljno pregledan Fakultet umetnosti, studentski dom, gimnazija i tržni centar!

06.06.2022

15:09

0

Ovo je prvi put da se na spisku lažnih dojava nađe i Fakultet umetnosti u Nišu

Serija lažnih dojava o podmetnutim bombama u Nišu: Detaljno pregledan Fakultet umetnosti, studentski dom, gimnazija i tržni centar!
Ilustracija - Copyright 24sedam Pixabay

Lažne dojave o podmetnutim bombama danas su prijavljene u prostorijama Fakulteta umetnosti kod Ureda, Gimnaziji "9.maj", Tržnom centru "Forum" i u jednom od studentskih domova u Nišu.

- Izvršen je detaljan pregled svih objekata i dojave su bile lažne - rečeno je u policiji.

Sve zgrade u kojima su prijavljene bombe su evakuisane po protokolu.

Ovo je prvi put da se na spisku lažnih dojava nađe i Fakultet umetnosti u Nišu od kada vlada "epidemija" lažnih dojava o postavljenim bombama.

Da podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije da se dojave o bombama koje su pristizale prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima nikako ne mogu sprečiti, da je srpska policija operativna i odgovorna i da deluje preventivno.

- Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventive. Policija na najvažnijim mestima preventivno deluje 24 sata, šaljemo ekipe u rano jutro, u tržnim centrima primetili ste pojačano prisustvo policije - rekao je ministar policije Vulin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike