Veličanstvena slika poslata iz Čačka: Preko 500 maturanata zaplesalo zajedno, taktovi čuvenog kadrila otopili i najtvrđa srca (FOTO)

01.06.2022

20:37

0

Ove godine Maturski ples se održava jubilarni, deseti put

Veličanstvena slika poslata iz Čačka: Preko 500 maturanata  zaplesalo zajedno, taktovi čuvenog kadrila otopili i najtvrđa srca (FOTO)
1654109205_cacak-matuski-ples-fotorina6 - Copyright RINA

Spektakularna slika poslata je sa Gradskog trga u Čačku u svet, a praznik mladosti, lepote i muzike ujedinio je učenike svih sedam srednjih škola u gradu na Moravi. 

Maturski ples ovog juna zaplesao je preko 500 čačanskih maturanata uz taktove tradicionalnog kadrila, ali nisu izostali ni drugi plesovi.

- Ovo je naš simbolični korak ka novom životu, ka svetu odrastanja. Vežbali smo unazad dva meseca, kako bi naučili svaki korak i maksimalno smo se trudili da sve naučimo perfektno. Nadam se da smo u tome i uspeli. Ovo će svakako biti jedna od mojih najlepših živtnih uspomena, za koju znamo da se dešava samo jednom tokom odrastanja, rekla je za RINU Marija Savković maturantkinja Prehrabno - ugostiteljske škole.

Ove godine Maturski ples se održava jubilarni, deseti put. Plesne korake su sa učenicima vežbali instrukturi Plesnog kluba "Luna" koji ima tradiciju dugu trideset godina.

- Maturski ples je već sada postao jedna izuzetno lepa tradicija, a Čačak je specifičan po broju plesova koje maturanti nauče i izvode u centru grada. Na trgu smo videli oko 500 maturanata svih srednjih škola i slika je zaista izgledala spektakularno. Svi su se maksimalno potrudili, a plesovi su bili perfektno uvežbani i sve je to doprinelo da ova noć zaista bude posebna, izjavio je Darko Vujakovič iz PK "Luna".

 

Ova tradicionalna manifestacija koja slavi čačansku mladost realizovana je uz pomoć Grada Čačka i Kancelarije za mlade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike