Skandal! Nevakcinisani srednjoškolci neće moći da prisustvuju dodeli diploma - zabranjena im i proslava!

01.06.2022

05:00

0

Autor: M.P.

Tortura škole traje još od prošle jeseni

Skandal! Nevakcinisani srednjoškolci neće moći da prisustvuju dodeli diploma - zabranjena im i proslava!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U jednoj srednjoj školi u Americi odlučeno je da đaci koji nisu vakcinisani neće moći da prisutvuje dodeli diplomi, ali ni maturskoj večeri, zbog čega su roditelji istih odlučili da danas organizuju protest, a zamolili su da im se pridruže svi oni, bez obzira da li imaju decu ili ne, koji ne mogu da ćute na ovakvu vrstu diskriminacije.

Okupljeni roditelji i učenici držali su znake sa natpisom: "Naša deca, naš izbor". 

- Svaki Amerikanac treba da bude uznemiren, roditelj ili ne. Ovo je ogromna diskriminacija bez dobrog razloga. Izgovor škole je da je njihova zajednica želela ovu vrstu segregacije - rekla je jedna od majki srednjoškolca.

Problem sa školom traje još od prošle jeseni, kada su iz ustanove saopštili da učenici od 12 i više godina neće biti dozvoljeni u kampusu ako nisu u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa. 

Tim studentima je sada rečeno da ne mogu da prisustvuju ceremoniji diplomiranja 2. juna, večeri dodele seniorskih nagrada i drugim događajima na kraju godine, prema grupama.

Iz škole kažu da su njihove odluke zasnovane na nauci i da imaju za cilj da očuvaju bezbednost zajednice usred naleta slučajeva koronavirusa.

- Naša posvećenost bezbednosti je sve važnija jer broj slučajeva koronavirusa ponovo raste, a izgledi za izbijanje i nove varijante su značajni - navodi se u delu izjave Granada Hils povelje.

Jedan učenik koji je završio osmi razred rekao je da misli da bi dobijanje vakcine trebalo da bude njegov sopstveni izbor.

- To me čini pomalo ljutim i zbunjenim. Takođe, osećam se pomalo tužno jer je moja mama bila tako uzbuđena i ponosna što sam prešao u deveti razred, i bila je tako uzbuđena što je videla da diplomiram - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ktla.com

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike