Čačane dočekala grozna scena u parku: Zbog prizora koji su zatekli odmah su odveli decu! (FOTO)

02.05.2022

12:19

0

Nije imao ko da očisti, pa su u pomoć pristigli vredni momci iz SC "Mladost"

Čačane dočekala grozna scena u parku: Zbog prizora koji su zatekli odmah su odveli decu! (FOTO)
Tan2022-2-15_144328680_2 - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Neprijatna scena zatekla je brojne roditelje koji su izveli svoju decu u šetnju kroz Gradski park u Čačku. Pešačka površina bila je skoro u potpunosti prekrivena ptičijim izmetom, što je zgrozilo građane.

- Ovaj park važi za jednu od najčistijih i najlepših površina. Jutarnje šetnje ovde su pravo uživanje, ne znam kako su nadležni mogli da dozvole ovakvu situaciju. Osim izmeta u parku na nekoliko mesta se vide i mrtve ptice, deca su bila neprijatno iznenađena prizorom - rekao je Miloš Nikolić.

Nije imao ko da očisti, pa su u pomoć pristigli vredni momci iz SC "Mladost"

Za čišćenje parka zadužena su preduzeća JKP "Komunalac" i "Gradsko zelenilo" koja usled neradnih dana nisu imali raspoloživu ekipu koja bi izašla na teren. Na lice mesta ovog jutra pristigli su zaposleni u SC "Mladost" koji su očistili park iako to nije u njihovoj nadležnosti.

- Bravo za ove momke, sami su došli i uklonili sve iz parka što je ružilo njegov izgled iako im to uopšte nije u opisu posla - dodao je Miloš.

Stručnjaci kažu da je pojava koja je iznenadila Čačane potpuno normalna i da se treba naučiti suživotu sa pticama jer su svuda oko nas.

- Na tom mestu gačci su bili oduvek, kada je izgrađen park one su tu ostale i njihova brojnost je uvećana. U parku se nalaze velike kolonije gačaca i dolazi do borbe za opstanak. Dešava se da mladi često ispadnu iz gnezda, padnu na tlo i nastradaju - kazao je Dragiša Petrović ljubitelj i poznavalac ptica.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike