Heroj se ne postaje, već se rađa! Nikola iz Aranđelovca spasio dete koje je krenulo da pretrčava ulicu (FOTO)

15.04.2022

22:55

0

Samo pukom srećom našao se u pravo vreme, na pravom mestu

Heroj se ne postaje, već se rađa! Nikola iz Aranđelovca spasio dete koje je krenulo da pretrčava ulicu (FOTO)
RINA

Da se heroj ne postaje, već rađa dokazuje hrabri Nikola Milošević (27) iz Aranđelovca, koji je brzo reagovao onda kad je bilo najpotrebnije i tako pomogao jednom detetu. 

Samo pukom srećom našao se u pravo vreme, na pravom mestu.

- Stajao sam pored svog automobila kad sam spazio mladu ženu koja je za ruku vodila dečaka od oko pet godina i pričala na telefon. Razgovarajući sa nekim nije primetila da joj je sin polako iskluznuo iz ruke i krenuo sam da pretrči ulicu - priča Nikola za RINU.

RINA
Nikola Milošević

Hrabri mladić nije časio ni časa, odmah je reagovao ne želeći ispred sebe da gleda potencijlani crni scenario. Iste sekunde je viknuo i potrčao ka dečaku.

- Zgrabio sam dete svom snagom i pretrčao ulicu. Samo par sekundi nakon što je mališan bio na sigurnom, tom ulicom je prošao automobil. Sam Bog kao da me je poslao u tu ulicu, ne bih ni da zamišljam šta je sve moglo da se desi. Jedino je važno što se sve završilo najbolje moguće - rekao je Nikola.

Njegov herojski čin ne bi trebalo ni da iznendađuje jer je ovaj mladić iz Aranđelovca završio Visoku školu strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost u Nišu i to kao najbolji u klasi sa ocenom devet.

Sada je samo još jednom pokazao da je izabrao pravi poziv, da je u službi građana ne samo u teoriji, nego ono što je najvažnije i u praksi. Kako kaže, tu je da pomogne i učiniće sve što je u njegovoj moći da se deca ali i odrasli u njegovom prisustvu uvek osete bezbedno.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA