Ponovo drama u Čačku: Ubojito sredstvo opet uznemirilo građane!

02.04.2022

09:42

0

Arheološka iskopavanja u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku vrše se u sklopu priprema za dodatno uređenje muzejskog kompleksa

Ponovo drama u Čačku: Ubojito sredstvo opet uznemirilo građane!
1648560319_cacak-bomba-muzej-fotorina4 - Copyright RINA

Nakon što je tokom arheoloških istraživanja u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku pronađena granata za koju se pretpostavlja da je zaostala iz jednog od dva svetska rata, tu nije bio kraj iznenađenjima jer je u neposrednoj blizini pronađeno još jedno neekslodirano ubojito sredstvo.

- Prva granata pronađena u dvorištu Muzeja, bila je francuske proizvodnje i datira iz Prvog svetskog rata, a pripadnici MUP-a odneli su je na detaljnu analizu. Nakon daljih arheoloških istraživanja gotovo pri površini zemlje pronađena je još jedna za koju se pretpostavlja da je iz Drugog svetskog rata, koju su Nemci hteli sakriti. Gde su je zakopali i tu je ostala. Takođe, pronađeno je i nekoliko metara štapina, namenjenog za iniciranje eksplozivnih punjenja - kazao je izvor blizak istrazi.

Sva neeksplodirana ubojita sredstva bezbedno su uklonile deminerske ekipe.

Arheološka iskopavanja u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku vrše se u sklopu priprema za dodatno uređenje muzejskog kompleksa.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike