Problem u vlasotinačkom domu zdravlja: Rendgen aparat ne radi, a broj kovid pacijenata se povećava

05.11.2020

10:25 >> 14:14

0

Problem u vlasotinačkom domu zdravlja: Rendgen aparat ne radi, a broj kovid pacijenata se povećava
Copyright Dom zdravlja Printscreen/Google Maps

U Vlasotincu se znatno povećao broj pacijenata u kovid ambulanti i osoba sa indikacijama za testiranje na koronavirus, a lekari se u toj zdravstvenoj ustanovi suočavaju sa velikim problemom – rendgen aparat ne radi već deset dana.

Kako nam je rečeno, on nije u funkciji jer su merenja pokazala povećanu dozu napona, iznad granica dozvoljenih zakonom, odnosno Pravilnikom o primeni izvora jonizujućeg zračenja u medicini, što je utvrdio Institut za medicinu rada Srbije „Dr Dragomir Karajović“.

– U toku je nabavka novog aparata koji smo dobili od Ministarstva zdravlja i za koji očekujemo da će biti montiran u naredne dve nedelje. Do tada, pacijenti za koje lekari procene da je neophodno snimanje šalju se u leskovačku Opštu bolnicu – kaže direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović.

Pročitajte još: Uvode se nove mere u Novom Sadu: Zabranjuju se sve manifestacije, sem kulturnih

Na području vlasotinačke opštine, u septembru je bilo 14 pozitivnih, a u oktobru 11, od čega je sedam pozitivnih bilo samo u poslednjoj nedelji oktobra.

JKP “Vodovod” od kraja oktobra sprovodi pojačanu dezinfekciju prostora oko Doma zdravlja, obrazovnih ustanova, ali i svih javni površina na kojima cirkuliše veći broj ljudi.

U Štabu za vanredne situacije mole građane da poštuju mere zaštite – da nose masku i drže distancu, kao i da izbegavaju okupljanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jugmedia

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike