Ovaj put spaja najveće turističke atrakcije zapadne Srbije: Deonica duga 27 kilometara povezaće Zlatibor, Zlatar i Pribojsku banju (FOTO)

16.03.2022

18:22

0

Muke vozača postaće prošlost

Ovaj put spaja najveće turističke atrakcije zapadne Srbije: Deonica duga 27 kilometara povezaće Zlatibor, Zlatar i Pribojsku banju (FOTO)
1647446353_14689_1636378303-priboj-rekonstrukcija-puta-fotorina5 - Copyright RINA

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca koji spaja Kokin Brod i Pribojsku banju teku prema predviđenim planovima, a pojačan intenzitet očekuje se sa poboljšanjem vremenskih uslova.  Ova deonica je žila kucavica Zlatiborskog okruga jer će spojiti tri najveće ovdašnje turističke destinacije Zlatar, Zlatibor i Pribojsku banju i ujediniti ih na turističkoj mapi. Uskoro se očekuje i završetak radova, a da se sve odvija predviđenom dinamikom, lično se uverio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. 


- Kako bi se radovi što pre završili angažovana je još jedna firma iz Novog Pazara. Svesni smo toga koliko ova deonica znači svim građanima, ne samo Priboja, već i Nove Varoši, jer na ovaj način se stiču još bolji uslovi za dolazak novih investitora i formiranje industrijske zone na Kokinom Brodu. Ovaj kraj dugo je bio nerazvijen, a sada vidimo da se ta situacija menja. Devastirane opštine se konačno dižu iz pepela poslednjih nekoliko godina sa izgradnjom novih puteva i otvaranjem novih fabrika - izjavio je Momirović. 

Rekonstrukcija ovog putnog pravca dugačkog 27 kilometara započela je u junu prošle godine, a završetak radova se očekuje za nekoliko meseci. Od velike je važnosti i za poljoprivrednike ovog kraja, jer će sada moći lakše da na tržište plasiraju svoje proizvode. 

 

 

- Ovo je najvažnija infrastrukturna tačka Nove Varoši, jer sa izgradnjom novih puteva povećava se značaj naše idnustrijske zone. Očekujemo da uskoro u novu halu stigne još jedan investitor, ponuda imamo zaista puno, a posao će dobiti naši sugrađani. Imamo još oko 12.500 kvadrata slobodnog prostora za firme koje će useliti upravo kod nas, koje će instalirati nove proizvodne kapacitete - kazao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike