Policija deli kazne kao od šale: Vozači se parkiraju gde stignu u ovom srpskom gradu!

17.03.2022

06:00

0

Radi se o parceli koja je obrasla žbunjem i niskim rastinjem i služila za odlaganje otpada

Policija deli kazne kao od šale: Vozači se parkiraju gde stignu u ovom srpskom gradu!
16474375831562937234parking-fotorina-2 - Copyright RINA

Opština Prijepolje dobiće novih 50 parking-mesta koja će se graditi na zemljištu kod zgrade Elektrodistribucije i koja će koliko-toliko olakšati parkiranje vozačima u gradu na Limu, koji usled nedostatka označenih parking-mesta često pribegavaju i nepropisnom parkiranju, za šta, naročito u poslednjih mesec dana, u akcijama pojačane kontrole, bivaju i kažnjeni.

U cilju rešavanja problema nedostatka parking-prostora, rukovodstvo opštine Prijepolje zamolilo je Elektroprivredu Srbije – Pogon Prijepolje, da joj stavi na raspolaganje zemljište kod zgrade Elektrodistribucije.

Unsplash
 

Radi se o parceli koja je obrasla žbunjem i niskim rastinjem i služila je za odlaganje otpada, objašnjava predsednik opštine Vladimir Babić, i dodaje da će opština uz pomoć saradnika iz prijepoljskog ogranka "Srbijašuma" ovo zemljište kultivisati i privesti svrsishodnijoj nameni izgradnjom novih parking-mesta.

- Smatramo da je ovo velika olakšica za prijepoljske vozače, jer nam je grad prebukiran automobila. Ovo je ujedno i početak uređenja nove saobraćajnice, koja će, prolaskom pored fiskulturne hale, izaći na novi most, tako da se nadam da je počeo proces prelaska na levu obalu Lima koji se neće zaustaviti i da ćemo kroz dve godine dobiti sasvim novi i lepši izgled naše opštine - navodi predsednik opštine Vladimir Babić.

RINA
 

Nedostatak parking-prostora je dugogodišnji problem opštine Prijepolje. Broj registrovanih vozila znatno je veći od označenih parking-mesta, pa često vozači pribegavaju parkiranju na zelenim površinama, autobuskim stajalištima i drugim nedozvoljenim lokacijama. Pripadnici saobraćajne policije na teritoriji opštine Prijepolje trenutno vrše pojačanu kontrolu saobraćaja s akcentom na otkrivanje prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila, a samo početkom marta sankcionisali su 281 ovaj prekršaj.

- Kao što znate, policija sprovodi akcije u kontinuitetu i zato poručujem građanima da se ne opuštaju. Naravno, na nama je da nastojimo da pronađemo nove parcele za izgradnju parkinga i omogućimo vozačima da ne krše propise, a kad se to dogodi možemo ući i u projekat naplate parking-mesta. Sve ovo radimo kako bi opština Prijepolje dobila lepši izgled, a svim učesnicima u saobraćaju olakšali svakodnevni život  - poručio je Babić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike