Podmetnuo drugu nož pod grlo? Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Leskovcu?!

15.03.2022

16:05

0

Direktorka navodno tvrdi da su roditelji napadnutog dečaka uveličali situaciju

Podmetnuo drugu nož pod grlo? Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Leskovcu?!
Ilustracija - Copyright Profmedia

U osnovnoj školi "Kosta Stamenković" u Leskovcu navodno je došlo do vršnjačkog nasilja.

Kako prenosi Pink, sve se odigralo u petak na malom odmoru, kada je jedan od učenika petog razreda svom drugu pod grlo stavio kuhinjski nož.

Srećom, povređenih nije bilo, a istog trenutka je reagovao i školski policajac.

Povodom incidenta, navodno se oglasila i direktorka škole Aleksandra Sibinović koja je rekla da je o svemu odmah obavestila roditelje dečaka, Centar za socijalni rad i policiju, ali i da je situacija malo preuveličana od strane roditelja, za koje, kako kaže, razume da su uplašeni.

- Majka je dečaku pored užine spakovala i pribor za jelo. Deca su se na odmoru igrala, međusobno gurala, a dečak se očigledno u trenutku uplašio, pa je odreagovao neprimereno. Bitno je da niko nije povređen, ali smo mi odmah obavestili sve nadležne organe i pokrenuli sve moguće mehanizme - kaže Sibinović.

Kako je kazala, majka dečaka je spremna da sarađuje sa školom.

- Učenik je ranije pohađao našu školu po IOP-u, ali to više ne postoji. Ipak, preduzeli smo sve mere koje su u interesu ostalih učenika, ali i njega samog. Znate, svako ima pravo na osnovno obrazovanje, mi ne možemo da dečaka izbacimo iz škole - dodala je direktorka prenosi Pink.

Navodno, roditelji napadnutog dečaka upravo to i traže - da se dečak premesti u drugu školu, tvrdeći da je ovaj dečak i ranije drugarima iz odeljenja pravio probleme.

- Mišljenja sam da su roditelji to podigli na viši nivo nego što jeste. Ja razumem da su uznemireni, ali odgovorno tvrdim i obećavam da ćemo raditi u interesu sve dece, kao i da se ovakve stvari više neće ponavljati - zaključuje direktorka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike