Snežni haos u martu - u Novoj Varoši veje već 48 sati: Vanredno u četiri mesne zajednice, situacija teška (FOTO)

01.03.2022

16:18

0

Na pojedinim planinskim prevojima usled obilnog snega, situacija je veoma teška

Snežni haos u martu - u Novoj Varoši veje već 48 sati: Vanredno u četiri mesne zajednice, situacija teška (FOTO)
Sneg - Copyright RINA

Zbog obilnog snega koji na teritoriji opštine Nova Varoš, neprekidno pada duže od 48 sati Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se uvede vanredna situacija u četiri mesne zajednice novovaroškog kraja.

- Na pojedinim planinskim prevojima usled obilnog snega, situacija je veoma teška. Čišćenje otežava vetar koji forimira ogromne snežne nanose i blokira glavne prilazne puteve do pojednih sela. Naše putarske firme ne gase mašine i hvataju se u koštac sa vremenskim neprilikama koje nisu neočekivane za ovo doba godine. Neophodno je što pročistiti puteve do centara mesnih zajednica jer ima dosta starih lica kojima je potrebna pomoć lekara - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Zbog visokih smetova i neprohodnih puteva vanredna situacija uvedena je u Božetićima, Jasenovu, Negbini i Beloj Reci. Pojedini Novovarošani sami pročišćavaju nekategorisane puteve svojim traktorima.

- Mi se nadamo da će u toku današnjeg dana sneg prestati da pada, a mi krenuti u probijanje nameta kako bi do petka imali prohodne puteve do svake kuće - kazao Vasiljević.

Za sada na teritoriji opštine Nova Varoš nema problema sa snabdevanjem električnom energijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike