Lokalni moćnik iz Srema trovao ljude ispuštanjem osoke: Predsednica opštine Ruma pokazala da nema zaštićenih (VIDEO)

12.02.2022

09:55

0

Autor: 24sedam

Ovim putem javno prozivam zagađivača da ubuduće prestane sa ovakvim radnjama, ne samo zbog kazni i prijava koje će dobijati nego zato što je ovo činjenje zločina usmereno protiv životne sredine i zdravlja ljudi, rekla je Ćirićeva

Lokalni moćnik iz Srema trovao ljude ispuštanjem osoke: Predsednica opštine Ruma pokazala da nema zaštićenih (VIDEO)
ekoloska katastrofa - Copyright Printscreen/YouTube

Nelegalno ispuštanje otrovne osoke uznemirilo je građane sremskog sela Vognja zbog čega su se obratili predsednici opštine Ruma Aleksandri Ćirić sa apelom da se problem urgentno reši.

Čelnica opštine Ruma je, po prijavi građana, sa svojim timom odmah preduzela korake i uputila nadležne inspekcije kako bi se podnela prijava protiv izvršioca dela, koje je nedvosmisleno ugrozilo životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Nepoštovanje zakona Ii tuđih života manir i sina i oca

Ustanovljeno je da je reč o farmi svinja kompanije“Žito Dunav”, čiji je vlasnik otac dobro poznatog Spasoja Barišića zvanog Mića iz Batajnice, koji je pre više od dve decenije započeo sumanutu “igru” automobilom na beogradskim ulicama, kasnije nazvanu“srpski rulet” na četiri točka.

Podsećamo, Beogradom se 1997. godine pričalo da posle ponoći, vozači brzih sportskih automobila divljaju po gradskim ulicama, ali je sve bilo gradska priča do kobne noći u Terazijskom tunelu, kada je Barišić seo za volan svog “poršea“, dao gas “do daske” i krenuo u trku sa misterioznim vozačem BMW-a. Tada je u Terazijskom tunelu poginulo troje ljudi.

Suđenje Spasoju Barišiću, za kojeg se govorilo da je sin tada najbogatijeg Sremca, trajalo je enormno dugo. Odbrana je na suđenju uporno negirala da se Barišić trkao sa drugim automobilom. Po završetku mučnog procesa, Barišić je osuđen na devet godina zatvora.

Očigledna porodična bahatost nepoštovanja zakona i tuđih života više od dve decenije kasnije, ponovo je zapanjila Srbiju, ali ovoga puta reakcija je bila brza i pokazala je da u Srbiji nema povlašćenih, bez obzira na uticaj i dubinu džepa.

Predsednica opštine Ruma:  Ovo ne sme da se ponovi

Ćirićeva je povodom ovog slučaja uputila  i apel da se ovakve stvari ne ponavljaju:

Privatna arhiva
 

– Poštovani sugrađani, u prethodne dve nedelje sam obišla sva sela naše opštine, razgovarala sa građanima, saznala njihove muke i probleme sa kojima se susreću. Meni i mom timu saradnika građani su na prvom mestu i to svakog dana dokazujemo! Kada smo saznali da se meštani i poljoprivrednici Vognja svakodnevno susreću sa problemom nelegalnog ispuštanja osoke i zagađenjem životne sredine odmah smo reagovali i poslali sve nadležne inspekcije kako bi se podnele prijave, a izvršilac kažnjen. Na ovaj način stajemo na put zagađivačima životne sredine i održavamo dato obećanje da će građani Rume svakim danom živeti u čistijoj, zelenijoj i naprednijoj opštini.

Ovim putem javno prozivam zagađivača da ubuduće prestane sa ovakvim radnjama, ne samo zbog kazni i prijava koje će dobijati nego zato što je ovo činjenje zločina usmereno protiv životne sredine i zdravlja ljudi!

U konkretnom slučaju radi se o farmi svinja kompanije“Žito Dunav” – izričita je.

Takođe, ona je zamolila građane da povedu računa o zaštiti životne sredine koja ih okružuje i da će svako ko bude išao protiv ekologije i sredine biti sankcionisan!

Ćirićeva prvi dan ukinula korišćenje službenih automobila

Podsetimo, prva žena opštine Rume, koja je nedavno preuzela ovu sremsku opštinu, već prvog dana je pokazala da će raditi isključivo u interesu građana.

Ona je uvela pravilo da niko od funkcionera neće imati pravo da koristi službene automobile u sopstvene svrhe!

–  Svaki dan ćemo sprovoditi nove odluke koje će menjati našu opštinu na bolje. Bavićemo se brigom o građanima kako bismo im omogućili zeleniju, bezbedniju i napredniju Rumu – istakla je po stupanju na dužnost Ćirićeva.

 Dodala je da niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe. Naložila sam da se svi službeni automobili parkiraju u 15 sati i da se svi ključevi donesu u moju kancelariju. Saradnici spremaju novi pravilnik o upotrebi službenih vozila. Predlažem svim funkcionerima da na posao dolaze peške, biciklom ili javnim prevozom. Građani će biti ponosnina našu Rumu – istakla je Aleksandra Ćirić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike