Beleže se prvi rekordi: Čačani novu deonicu auto-puta "Miloš Veliki" nazvali "pista u Monci" (FOTO)

31.01.2022

21:22

0

Za manje od 12 sati kroz naplatnu rampu u Pakovraću prošlo više od pet hiljada vozila

Beleže se prvi rekordi: Čačani novu deonicu auto-puta "Miloš Veliki" nazvali "pista u Monci" (FOTO)
autoput Miloš Veliki (2) - Copyright RINA

Za manje od 24 časa, od kada je zvanično otvorena deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraća duga 11,5 kilometara, novom saobraćajnicom prošlo je više od pet hiljada vozila, a saobraćaj na obilaznici oko Čačka je prepolovljen.

- Od juče u podne do kasno u ponoć novootvorenom deonicom prošlo je 1.229 automobila, a danas do podne ta brojka je uvećana za tri puta, preko pet hiljada - potvrđeno je agenciji RINA u "Putevima Srbije".

RINA
 

Već u prvim satim od otvaranja saobraćajnice od vitalnog značaja mnogi Čačani pohrlili su da se provozaju auto-putem i panoramskim razgledanjem dožive svoj kraj iz drugačije perspektive.

- Verovali ili ne, ali podseća me na pistu u Monci. Ko ne prođe ovom trasom ne zna šta su najlepši krajevi Srbije, kada imate "malu Svetu Goru", ili možda Ovčar i Kablar kao na dlanu, a sa leve strane planinu Jelicu... Krajolici kojima je put prošao stvarno su neopisivi - kazao je Miroslav Ostojić, iz Čačka, koji se uputio ka Zlatiboru.

Putarina na ovoj deonici je besplatna, a cena od Obrenovca do Pakovraća ostala je ista - 430 dinara za putnička vozila. Za sve one koji su želeli da se provozaju od Pakovraća do isključenja u Preljini, putarina je bila besplatna.

Otvaranje čitave deonice auto-puta od Obrenovca ka Čačku gradu na Moravi donelo je mnoge benefite, privredne subjekte, ali i smanjenje saobraćajnih gužvi na samoj obilaznici, a završetkom preostale trase ka Požezi i Moravskom koridoru, gledajući iz vazduha, Čačak će postati glavno saobraćajno čvorište u Srbiji koje će ličiti na "Mercedesov" znak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike