Kolaps u Srbiji zbog saobraćajnih nezgoda, vozači u nemilosti snežnog pokrivača širom zemlje (VIDEO/FOTO)

22.01.2022

11:48

0

Snega ima na kolovozu na pojedinim deonicama u raskvašenom stanju, te se preporučuje učesnicima da prilagode brzinu uslovima na putu

Kolaps u Srbiji zbog saobraćajnih nezgoda, vozači u nemilosti snežnog pokrivača širom zemlje (VIDEO/FOTO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Velika količina snega koji je za kratko vreme pao u Srbiji već je izazvala kolaps na putevima, a došlo je i do više saobraćajki širom zemlje.

Prema podacima Puteva Srbije, zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

"Putevi Srbije" navode i da su autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj.

- Snega ima na kolovozu na pojedinim deonicama u raskvašenom stanju, te se preporučuje učesnicima da prilagode brzinu uslovima na putu. Trenutno je na snazi je II stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju odnosno 1100 putara i preko 750 kamiona i mašina za čišćenje snega kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva - navode oni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Naglašavaju da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu. Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa. Na pojedinim državnim putevima I i II reda na teritoriji Negotina, Ljubovije, Valjeva, Jošaničke Banje, Kopaonika, Šapca.... na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

Zbog loših vremenskih uslova usporen i otežan saobraćaj posebno na putevima na području Prijepolja, Užica, Sjenice, Raške, Novog Pazara i Kruševca gde nove snežane padavine, dodatno utiču na bezbedno i sigurno putovanje.

Usporena vožnja zbog snega koji ostaje na putu i posle prolaska kamiona za čišćenje očekuje vozače i u planinskim predelima Timočke krajine područja Knjaževca, Sokobanje i Stare Planine, kao i na putevima područja Dimitrovgrada, Leskovca i Vranja.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

U Ripnju, kako prenosi 192_rs, došlo je do prevrtanja tri vozila, a u Vreocima je jedan automobil upao u jarak kraj puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Takođe, u Batajnici je došlo do sudara kamiona i automobila, te je na ovom potezu saobraćaj otežan, a stvaraju se i kilometarske kolone, dok je do nesreće došlo i na putu Bečej - Srbobran, kod Radičevića, gde se prevrnuo kamion.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike