Miletinom arsenalu pozavideo bi i Džejms Bond: U svojoj kolekciji poseduje od puške do topa (FOTO)

13.01.2022

06:48

0

Top puca samo u posebnim prilikama

Miletinom arsenalu pozavideo bi i Džejms Bond: U svojoj kolekciji poseduje od puške do topa (FOTO)
RINA

Za Miletu Bogdanovića iz sela Družetići može se reći da je naoružan do zuba, jer u njegovim vlasništvu je bogata kolekcija lovačkih pušaka, ali ona što svima skreće pažnju u njegovom arsenalu jeste - top.

 - Oduvek sam voleo oružje i video sam taj jedan top na Ravnoj Gori koji je ispaljivao svaki čas i poželeo sam da imam takav. To je ona vrsta koja služi za rasterivanje ptica, iz njive ili sa aerodroma, priča za RINU Mileta.

U Srbiji se raspitivao, ali nije uspeo da ga pronađe. Posle je alarmirao brata u Nemačkoj, ali ni tamo ga nisu pravili. Konačno, pronašli su da se proizvodi u Holandiji i nakon administrativnih peripetija top je stigao na Suvobor.

 - Ne može nikog da povredi, u granatama koje ispaljuje nema baruta. Moj top puca samo u posebnim prilikama, kad je veliki svetac, kad se neko od komšija ženi ili kad u selo stigne prinova. Kad iz mog dvorišta gruva, zna se da je sa nekim lepim i posebnim razlogom, priča kroz osmeh Mileta.

 

Zadnjih meseci ovaj suvoborski domaćin nije ispaljivao projektile iz svog naoružanja, jer u selu je sve manje mladih, pa tako ni prinove ne stižu često. Svadbi zbog korone nije bilo, ali Mileta očekuje da će svoj top ubrzo ponovo pokrenuti, jer se život polako vraća u normalu. 

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti