Zbog najavljene državne pomoći od 100 evra povećan broj zahteva za lične karte

12.01.2022

16:43

0

U Beogradu broj zahteva utrostručen

Zbog najavljene državne pomoći od 100 evra povećan broj zahteva za lične karte
Copyright MUP

Zbog najavljene državne pomoći od 100 evra za mlade od 16 do 29 godina u čitavoj Srbiji povećan je broj zahteva za izdavanje lične karte, a u Beogradu je broj zahteva čak tri puta veći u odnosu na raniji period.

To je za Tanjug izjavila načelnica odeljenja za državljanstvo i druge upravne poslove u Beogradu Aleksandra Marković i dodala da je u decembru broj zahteva na dnevnom nivou bio oko 600, a tokom januara između 1.600 do 1.800.

-  Izuzetno je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata zbog prijave za novčanu pomoć koja počinje 15. januara. Izvršnim proverama je utvrđeno da je na teritoriji Policijske uprave za Beograd broj zahteva za izdavanje lične karte tri puta povećan u odnosu na prethodni period, rekla je Markovićeva.

Prema njenim rečima, Policijska uprava preduzima sve mere kako bi se zahtevi za izdavanje ličnih karata odradili na što brži i efikasniji način i kako ne bi bilo gužvi.

Markovićeva navodi da upravo zbog toga na šalterima Policijske uprave u Beogradu nema gužvi.

Ona je napomenula da se prijave za ličnu kartu mogu izvršiti i preko portala e-Uprava, dodajući da šalteri rade i vikendom od 7.30 do 20 časova i nedeljom do 15.30.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike