24SEDAM UŽICE Gradonačelnica učestvovala u radionici - "Uspostavljanje efikasnog sistema upravljačke odgovornosti"

14.10.2021

14:56

0

Autor: 24sedam

Teme radionice bile su vezane za unapređenje koncepta dobre uprave, upravljačke odgovornosti, transparentnosti rada, kao i uspostavljanje sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK-a) u školama

24SEDAM UŽICE Gradonačelnica učestvovala u radionici - "Uspostavljanje efikasnog sistema upravljačke odgovornosti"
245631019_698074381319254_2085648740317599976_n-768x576 - Copyright Grad Užice

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima i predstavnicima "Tehničke škole" Užice, učestvovala je na dvodnevnoj radionici „Uspostavljanje efikasnog sistema upravljačke odgovornosti na lokalnom nivou”, u okviru projekta „Reforma lokalnih finansija 2 (RELOF 2)”.

Teme radionice bile su vezane za unapređenje koncepta dobre uprave, upravljačke odgovornosti, transparentnosti rada, kao i uspostavljanje sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK-a) u školama.

Naša “Tehnička škola” izabrana je za „pilotiranje” uspostavljanja sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK-a), nakon čega će se model primeniti na sve škole u Republiici Srbiji. „Pilotiranje” se radi u saradnji sa Centralnom jedinicom za harmonizaciju (Ministarstvo finansija), Nacionalnom akademijom za javnu upravu i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”.

Grad Užice, još jednom, pokazuje da je u potpunosti posvećen primeni koncepta upravljačke odgovornosti i jačanju nadzora nad drugim budžetskim korisnicma.

Projekat RELOF 2 traje do 2023. godine i sprovodi se uz podršku Vlade Švajcarske, preko Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO).

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike