24SEDAM VLADIMIRCI Mesto u Srbiji koje treba posetiti

13.10.2021

09:12

0

Autor: 24sedam

U mestu postoji pored osnovne i srednje škole postoji i Narodna biblioteka, radio-stanica, a u Jaloviku Jalovička likovna kolonija

24SEDAM VLADIMIRCI Mesto u Srbiji koje treba posetiti
Vladimirci panorama - Copyright Printscreen/ Youtube, Pop Goran

Vladimirci su naselje i sedište opštine Vladimirci u Mačvanskom okrugu.

Prema popisu iz 2011. bilo je 1662 stanovnika.

Vladimirci se nalaze na dvadeset kilometra od Šapca i četiri kilometra od puta Šabac — Valjevo. Poodavno je varoš koja se sporo razvijala, zbog udaljenosti od glavnih komunikacija, iako je od prvih dana sticanja nacionalne samostalnosti bila administrativni centar za Posavotamnavu.

U 19. veku u Vladimircima je podignuta tzv. sreska zgrada, a pre Prvog svetskog rata sagrađena je zgrada u kojoj je danas skupština opštine. Posle Drugog svetskog rata podignut je Spomen dom palih boraca sa funkcijama doma kulture, zgrada Osnovne škole, više stambenih i drugih objekata. Poljoprivreda je bila i ostala okosnica razvoja ove opštine.

U mestu postoji pored osnovne i srednje škole postoji i Narodna biblioteka, radio-stanica, a u Jaloviku Jalovička likovna kolonija.

Dana 12. jula 2015. godine, na slavu Opštine Vladimirci, Petrovdan, osvećena je novoizgrađena crkva posvećena Svetim apostolima Petru i Pavlu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike