Detalji strašne nesreće u Kikindi na Badnji dan: Konj kopitom udario mladića!

06.01.2022

22:32

0

Konstatovane su teške telesne povrede

Detalji strašne nesreće u Kikindi na Badnji dan: Konj kopitom udario mladića!
Profimedia

Sedamnaestogodišnji N. M. teško je povređen na Badnji dan u Ruskom Selu kod Kikinde, kada ga je na ulici udario konj i teško povredio.

Kako se saznaje, do nesreće je došlo pukim slučajem kada je kolona konjanika, koja je donosila badnjak, zastala na ulici. Mladić je skočio sa zaprege na kojoj je bio, ali se konj, koji se nalazio pored kola, uplašio skoka i ritnuo. Konj je kopitom udario maloletnika u leđa i teško ga povredio. Nesreća se dogodila oko 14 sati, a N.M. je ubrzo prebačen u Opštu bolnicu u Kikindi gde je odmah operisan.

- Pacijentu su konstatovane teške telesne povrede, jer je zadobio teške povrede kičme, jetre i bubrega. Hitno je operisan i nalazi se u jedinci Intezivne nege. Njegovo stanje je stabilno i  neprestano se prati dalji tok oporavka - navodi se iz Opšte bolnice u Kikindi.

Ova vest, uznemirila je javnost, a  najviše sve uzgajivače konja u Kikindi, jer se u početku nije znalo gde se ovako ozbiljna nezgoda dogodila, a niko nije primetio povređivanje u gradu, iako su konjanici badnje drvo doneli na dve lokacije, kod dva hrama. Tek kada je događaj, posle nekoliko sati, prijavljen Policijskoj upravi, klupko je počelo da se odmotava. Budući da je reč o nesrećnom slučaju, sada se svi mole za zdravlje povređenog N.M. i nadaju se da će se uspešno oporaviti.

Inače, javno paljenje badnjaka u Kikindi, kada kolona konjanika donosi badnje drvo u portu crkve, organizuje se već skoro 30 godina, ali ovakve nesreća do sada nije bilo. Nije bilo ni incidenata sa povređivanjem učesnika.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi