24SEDAM KIKINDA Grad prepoznao kvalitetnu ideju: Popločanom stazom do Starog jezera

08.12.2021

12:45

0

Autor: 24sedam

Radovi su pri samom kraju, a počeli su pre tri nedelje

24SEDAM KIKINDA Grad prepoznao kvalitetnu ideju: Popločanom stazom do Starog jezera
Radovi Kikinda - Copyright Opština Kikinda

Zahvaljujući inicijativi građana Semlačke ulice i finansijskoj podršci lokalne samouprave, Kikinđani će do Starog jezera i SC „Jezero“ dolaziti popločanom stazom koja vodi do mosta i dalje do prirodne oaze u skoro samom centru grada.

Radovi su pri samom kraju, a počeli su pre tri nedelje. Okončaće za najviše dva dana:

- Umesto ranijih dvadesetak minuta, sugrađani će do Starog jezera pešačiti desetak. To nije bila jedina ideja naše građanske inicijative. Nadležnima smo prošle godine predočili neophodnost uređenja ulaza u Staro jezero iz pravca Semlačke ulice. Staza je popločana, a preostalo je postavljanje javne rasvete i table - saopštio je sugrađanin Savo Orelj. On i grupa sugrađana, inicirali su uređenje staze do Starog jezera. Član GV za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije, Miroslav Dučić, potvrdio je da je lokalna samoprava prepoznala kvalitetnu ideju, uvažila i finansijski podržala sa blizu milion dinara. Grad je za rekonstrukciju pešačkih staza i izgradnju parking mesta opredelio blizu 13 miliona dinara:

- Popločano je oko 250 kvadratnih metara, a ovo neće biti jedini radovi na Starom jezeru. Na kraju smo građevinske sezone, a to znači da ćemo sanaciju o izgradnju novih pešačkih staza i parking mesta u gradu i našim selima nastaviti iduće godine - naveo je Dučić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike