Užice finansira uređenje javnih površina u gradu: Privode se kraju radovi na realizaciji 18 projekata u okviru programa “Udružimo se”

19.04.2021

13:49

0

Ceo koncept se zasniva na idejama i predlozima naših građana, sve se finansira sredstvima iz budzeta Grada i to po osnovu poreza na imovinu - rekao je član Gradskog veća

RINA

Privode se kraju radovi započeti prošle godine na 18 projekata u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva “Udružimo se”, povodom čega je Miodrag Petković član Gradskog veća za budzet i finansije kazao da je od same situacije na terenu zavisi i rok za završetak radova, ali ono što je najvažnije je da se celokupan posao odradi kvalitetno i do kraja.

On je podsetio da je ceo koncept započet 2019. godine sa budzetom od pet miliona dinara kada je podržano 12 inicijativa sugrađana za uređenje javnih površina u njihovom neposrednom okruženju. Prošle godine od ukupno 31 prijave, krenulo se u realizaciju 18 projekata uređenja javnih površina.

– Važno je istaći da se ceo koncept zasniva na idejama i predlozima naših građana, sve se finansira sredstvima iz budzeta Grada i to po osnovu poreza na imovinu. Prošle godine smo na raspolaganju imali 14,5 miliona dinara, 10 miliona dinara je od poreza na imovinu – gradskih sredstava, a 4,5 miliona dinara smo dobili podršku u okviru programa Reforma poreza na imovinu od strane Švajcarske vlade – rekao je Petković.

RINA

Kroz program “Udružimo se” meštani ulice Riste Tešića na Dovarju će dobiti pešačku stazu i prateći mobilijar.

– Očekujemo da će kompletni radovi, vredni oko miliona dinara, biti završeni do ponedeljka. Izvršen je iskop, nasuta podloga i sada je u toku asfaltiranje pešačke staze u dužini od 210 metara. Gledali smo da se svi radovi urade kvalitetno, postojeće zelenilo i drveće nismo dirali, a pored staze biće postavljene klupe i prateći mobilijar – ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”.

Po njegovim rečima u okviru programa “Udružimo se” narednih dana očekuje se završetak još jedne pešačke staze u Sevojnu, kao i završetak igrališta na Zabučju, gde će se postaviti multifunkcionalne sprave. Tim radovima biće komletirani svi projekti koji su planirani u okviru akcije “Udružimo se” za prošlu godinu.

Pročitajte još

– Kroz ovaj projekat hteli smo da parku vratimo nekadašnji izgled sa klupama i trim stazama – kaže Vesna Stjepović potpisnica inicijative za učešće u projektu.

Da je ovo dobar primer uspešne saradnje između Grada, stanara Ulice Riste Tešića i velikog broja građana potvrđuje i Vesna Aćimović Pantić.

– Okupili smo se, udružili, ujedinili, organizovali, sve nas je spojio isti cilj, a to je očuvanje parka na Dovarju. Trudićemo se da ulepšamo ovaj prostor, u planu imamo i izradu murala na jednom potpornom zidu koji već postoji, kao i sađenje raznih sadnica cveća i uređenje eksterijera. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa građanima i gradskom upravom – rekla je ona.

Ovogodišnji poziv biće raspisan krajem maja meseca uz budzet od 10 miliona dinara. Biće podržani projekti na teritoriji celog grada, i u seoskim i prigradskim mesnim zajednicama i u samom gradu. Građani će, kao i do sada imati tehničku podršku gradskih službi i Javnog preduzeća „Užice razvoj“ pri izradi projekata i njihovoj kasnijoj realizaciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti