Sve bliže rešenje problema koje zagađuje reku Lim: Gradi se transfer stanica Banjica

12.06.2021

17:25

0

Trenutno se izvode građevinski radovi, a rok za završetak prve faze radova je 150 dana

RINA, Alem Rovčanin

Paralelno sa sanacijom prijepoljske nesanitarne deponije Stanjevine, u toku je izgradnja transfer stanice Banjica, nedaleko od Bistrice, sa reciklažnim dvorištem gde će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši a potom transportovati na Regionalnu sanitarnu deponiju Duboko u Užicu.

Trenutno se izvode građevinski radovi, a rok za završetak prve faze radova je 150 dana.

Umesto svojevremeno započete Regionale sanitarne deponije Banjica, koja nikada nije privedena nameni, iako su u ranijim godina u nju ulagana višemilionska sredstva, sada na toj lokaciji tri Polimske opštine uz pomoć države zajednički grade transfer stanicu za reciklažu komunalnog otpada, koji će se posle selekcije dalje transportovati u deponiju Duboko kod Užica.

RINA

– Projekat predviđa izgradnju objekta za osoblje, portirnicu, četiri vrste instalacija, kanalizaciju i vodovodnu instalaciju, protivpožarnu mrežu, mašinske instalacije i oprema koja će doći na delu kod pretovarne rampe i saobraćajnice. Takođe, ovde će biti izgrađeni i boksovi i nadstresnica gde će se klasirati otpad i manji objekti za izdvajanje opasnog i elektronskog otpada – pojašnjava šef gradilišta Milutin Stojičić.

Vrednost prve faze radova na izgradnji transfer stanice iznosi 92 miliona dinara, od kojih je opština Prijepolje izdvojila 25 miliona, Priboj 15 a Nova Varoš 10 dok je ostatak sredstava obezbedilo Ministarstvo zastite životne sredine.

Pročitajte još:

– Izgradnja pristupnog puta, vodovoda, potom izmeštanje strujnog dalekovoda i nabavka specijalnih kamiona za transport smeća koštaće dodatnih 70 miliona dinara koje će obezbediti Ministarstvo zaštite životne sredine – navodi zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodzić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti