Zvezdu do Lige šampiona bodre i rumunski školarci: Velika podrška iz komšiluka

09.07.2021

11:22

0

Deca iz Rumunije bodre crveno-bele

Zvezdu do Lige šampiona bodre i rumunski školarci: Velika podrška iz komšiluka
Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će imati dodatnu podršku u meču kvalifikacija Lige šampiona, i to iz inostranstva. 

Na stadion “Rajko Mitić” naime stižu školarci iz Rumunije da bodre četu Dejana Stankovića, saopštila je Zvezda. 

Borko Jorgovan, potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji i predsednik Kulturno-umetničkog društva u Velikom Senpetru, dovešće mališane odatle na meč Lige šampiona u kome će Zvezdin protivnik biti Makabi Haifa – Kairat. 

Na utakmicu koja će biti odigrana 27. ili 28. jula, doći će đaci osnovne škole “Milivoj Trifunski” u Velikom Senpetru. Oni su i KUD u tom selu. 

– Često dolazim na utakmice sa drugarima, ali ovo će biti prvi put da ovako organizovano sa decom prisustvujemo meču Crvene zvezde. Čast nam je što ćemo doći da gledamo voljeni klub. Deca će imati priliku da vide šta znači Crvena zvezda, da vide Marakanu. To su uglavnom srpska deca, ima i rumunske ili iz mešovitih brakova, ali svi vole Srbiju, jer su zajedno odrastali. Izuzetno smo poštovani ovde. Zahvalio bih se klubu zbog ovog vida “ekskurzije”, u ime svih roditelja – počeo je Jorgovan. 

Veliki Senpetar je mesto u kom je naseljeno mnogo Srba, a nalazi se 30 kilometara od granice sa našom zemljom. Mnogo zvezdaša živi tu. 

– Imam mnogo prijatelja koji navijaju za Crvenu zvezdu. I ja sam od malih nogu uz klub, sećam se i prve utakmice, meča sa Dinamo Drezdenom, kada sam bio na stadionu sa dedom. Svi smo izuzetno zadovoljni time kako naš klub igra. Ako nastavimo ovim tempom, i budemo igrali kao recimo protiv Milana, verujem da ćemo uspeti da se plasiramo u Ligu šampiona. Mi svakako planiramo da dolazimo na utakmice, tako da se nadam da ćemo igrati najelitnije evropsko takmičenje – zaključio je Jorgovan. 

– Još jedan primer i pokazatelj koliko je Crvena zvezda velika, kao i da ljubav ne poznaje granice – navodi se na sajtu kluba. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike