Zvezda gostuje, a šta pišu mediji u Rumuniji: Svi su već davno otpisali Kluž, ali postoji i jedan nepopravljivi optimista

26.08.2021

07:05

0

U prvom meču, prvak Rumunije je deklasiran

Zvezda gostuje, a šta pišu mediji u Rumuniji: Svi su već davno otpisali Kluž, ali postoji i jedan nepopravljivi optimista
Copyright Aleksandar Katai, MN Press

Kluž će dočekati Crvenu zvezdu u revanšu plej-ofa Lige Evrope, ali šanse za prolaz dalje rumunskog prvaka su veoma male. Razlog je jasan, prednost šampiona Srbije iz prvog meča je 4:0.

Zbog toga, mediji naših istočnih suseda realno sagledavaju situaciju. Tako je naslov u novini Monitorul, “Klužova nemoguća misija protiv Crvene zvezde”.

24sedam/D. Nikolić

Suština teksta je u samom naslovu, odnosno da bi eventualni prolazak Kluža u grupnu fazu bio ravan čudu.

Nešto slično navodi Adevarul, koji navodi da Kluž mora časno da se oprosti od takmičenja.

Printscreen/Adevarul.ro

Portali uglavnom pišu o konferenciji trenera Marijusa Šumudike, u kojem se šef struke “Železničara” iz nekadašnje prestonice Transilvanije uglavnom osvrće na rezultat iz prethodnog meča. Takođe, spominjao je I greške iz duela na stadionu “Rajko Mitić”.

Printscreen/Prosport

I dok se većina medija slaže da će Kluž skoro sigurno nastaviti takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencija, na portal Digisport, objavljen je intervju sa Andrejem Kordeom, fudbalerom FCSB (nekadašnja Steaua). Ovaj 23-godišnji ofanzivac nije izgubio nadu.

Tako je podsetio na duele Barselone i Pari Sen Žermena iz Lige šampiona, od pre nekoliko sezona. Podsetimo, prvo je PSŽ na svom “Parku prinčeva” slavio sa 4:0, a onda je usledio revanš i pobeda španskog tima od čak 6:1.

Printscreen/Digisport

– Jednostavno moramo da se prisetimo. Isto je bilo kada su igrali Barselona i PSŽ. Možda ne može da se dostigne, ali po mom mišljenju, momci imaju karakter i mogu da igraju – bodri Kordea ekipu Kluža, inače velike rivale.

Inače, FCSB i Kluž će igrati u nedelju, u derbiju tamošnjeg šampionata.

Ali je Kordea jedan od retkih, koji se nije izgubio optimizam. O tome svedoče i izveštaji medija u Rumuniji, pošto su podjednaku pažnju posvetili prolasku Šerifa u grupnu fazu Lige šampiona.

Podsetimo, utakmica je na programu večeras, od 20:30 (TV Arena sport) po srednjeevropskom vremenu, odnosno 21:30 po lokalnom.

Ko bude uspešniji ide, u grupnu fazu Lige Evrope (žreb u petak u 13:00), dok će neuspešniju utehu morati da nađe u Ligi konferencija.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike