Zvezda i Kluž, čin poslednji: Crveno-beli čekaju prolaz u Ligu Evrope, Rumuni hoće da speru bruku iz Beograda

26.08.2021

05:16 >> 07:19

0

Manje-više sve je jasno, sudije iz Engleske, početak u 20:30

Zvezda i Kluž, čin poslednji: Crveno-beli čekaju prolaz u Ligu Evrope, Rumuni hoće da speru bruku iz Beograda
Copyright Marijus Šumudika, Profimedia

Kluž i Crvena zvezda sa manjom, odnosno većom šansom za prolaz ulaze u revanš plej-ofa Lige Evrope. Prvak Srbije je u meču od pre devet dana deklasirao branioca titule u rumunskom šamponatu, rezultatom 4:0 i tako širom otvorio vrata grupnoj fazi.

Iako primarni cilj nije ostvaren, a to je Liga šampiona, i Liga Evrope bi bio veliki uspeh. Uz to, crveno-beli će petu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi jednog UEFA takmičenja. Čak i da se desi (što bi bilo ravno senzaciji) da Kluž prođe dalje, za ekipu Dejana Stankovića je garantovana grupa Lige konferencija.

Na drugoj strani, kolega Marijus Šumudika je već u Beogradu priznao da je njegov tim završio ovu misiju, kao i da se okreće Ligi konferencija.

– Šta treba da uradimo da je prethodno gostovanje bilo nesrećan slučaj? Moramo da dokažemo da možemo drugačije i da izborimo pozitivan rezultat. Moramo i da dokažemo da nema razlike između Kluža i Zvezde – kazao je Šumudika i nastavio u istom stilu.

– Igrači moraju da dokažu da su tim i da sunđerom izbrišu sve što se desilo. Moramo da napadamo, kao i do sada – dodao je Šumudika uz objašnjenje zašto je razlika bila tako velika.

pročitajte još:

– Bilo je mnogo ličnih grešaka, ali razlika nije bila realna, prevelika je. Imali su pet pokušajai dali su šest golova.

Kao što se zna, Kluž će skoro sigurno nastaviti sezonu u Ligi konfererencija.

– Jedini smo tim u Rumuniji koji će u UEFA takmičenjima igrati u grupnoj fazi. A već smo odigrali mnogo mečeva ove sezone.

Kada kažem da smo jedini ostali u Evropi, nisam ironičan prema drugima. Imamo obavezu da izađemo na teren i damo sve od sebe. Želim da odigramo uzdignute glave i da dokažemo da Rumunija nije tako loša.

Raspored nam je gust, i sa prethodnim prvenstvenim mečom odigrali smo ih 15. Sve to u 45 dana, tako da smo odigrali najviše utakmica u Evropi. Igrali smo na svaka tri dana, igrali, vraćali se kući, igrali… Ponosan sam na to što smo – zaključio je Šumudika.

Sudije će biti Englezi, na čelu sa Majklom Oliverom, a pomagaće mu Stjuart Bart i Sajmon Benet. Za četvrtog arbitra je određen Daren Ingland. Početak utakmice na stadionu “Dr Konstantin Radulesku” je zakazan za 20:30, po srednjeevropskom vremenu, odnosno 21:30 po lokalnom.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike