Zvezda je ispala od učesnika Lige šampiona: Šerif na „Maksimiru“ ušao u istoriju

26.08.2021

20:57 >> 08:47

0

Autor: Adam Štulić

Moldavski prvak eliminisao Dinamo, Salcburg u elitnom takmičenju

Zvezda je ispala od učesnika Lige šampiona: Šerif na „Maksimiru“ ušao u istoriju
Copyright Fudbaleri Šerifa foto: MN Press

U sredu uveče u Zagrebu je ispisana istorija moldavskog fudbala, koji će po prvi put imati predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona. Šerif je u revanš meč plej-ofa igrao bez golova na „Maksimiru“ protiv Dinama i plasirao se u najkvalitenije klupsko kontinentalno takmičenje, pošto je odbranio ogromnih 3:0 iz prvog meča.

Već posle duela u Tiraspolju bilo je jasno da će „modri“ teško da izbegnu sudbinu Crvene zvezde, koju je Šerif eliminisao u trećem kvalifikacionom kolu. Iako su od prvog do poslednjeg minuta meča u Zagrebu napadali, fudbaleri Dinama za 180 i kusur minuta nisu uspeli da zatresu mrežu Šerifa, koji će se od jeseni, po svemu viđenom, potpuno zasluženo naći među kremom evropskog fudbala.

Pored Šerifa, deo elitnog društva u sredu uveče postao je i Salcburg. Austrijski šampion je, posle pobede na svom stadionu u prvom meču (2:1), istim rezultatom savladao Brondbi u Kopenhagenu.

Figurativno rečeno, nisu se svi navijači Brondbija ni smestili na svoja mesta a pitanje učesnika Lige šampiona bilo je rešeno. Salcburg je furiozno otvorio meč, golovima Šeška u 4. i Aronsona u 10. minutu brzo je rešio sve dileme oko ishoda dvomeča, da bi Makso u 62. minutu postigao utešni gol za domaćina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike