Zvezda - Braga, kako je bilo pre 15 godina? Legenda se seća i upozorava: Opasan su tim!

14.09.2021

11:51 >> 13:01

0

Portugalci imaju veliki budžet, a igrači su im skupi

Zvezda - Braga, kako je bilo pre 15 godina? Legenda se seća i upozorava: Opasan su tim!
Copyright Dragan Mladenović, MN Press

Crvena zvezda počinje takmičenje u Ligi Evrope u četvrtak protiv Brage na stadionu “Rajko Mitić”.

Bivši kapiten crveno-belih Dragan Mladenović prisetio se dvomeča sa Bragom iz 2005. godine, kada se Zvezda plasirala u tadašnji Kup UEFA, i naglasio da ekipa treba da ide na pobedu.

Braga je zaista jak protivnik. Možda se ljudima čini da nije zvučan rival, ali imaju veliki budžet, oko 50 miliona, a sama vrednost njihovih igrača iznosi preko 100 miliona evra. Reč je snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope. Trenutno igraju brz, napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi. Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na “Marakani”, jer će Zvezda imati podršku navijača – rekao je Mladenović za sajt kluba.

Taj susret od pre 16 godina bio je prvi sudar Zvezde i Brage. Kako je bilo tada?

Teška utakmica, Braga je i tada imali jako dobru ekipu. Postojao je plan da ne primimo gol u Beogradu, pošto je i dalje važilo pravilo gola u gostima, tako da nam je odgovarao nerešen rezultat. Znali smo da ako uspemo da postignemo gol u gostima, imamo šanse za prolaz dalje. Taj plan se ispostavio kao dobar u tom trenutku. Valter Zenga je to odlično zamislio i bukvalno se tako desilo. Bili smo oslabljeni zbog suspenzije Nikole Žigića, ali nam je više značilo što je igrao u revanšu – kaže Mladenović.

Dragan Mladenović, MN Press

Potom je nastavio:

Imali smo malo sreće u Portugalu, ali s obzirom na ono što nas je pratilo svih prethodnih godina možemo reći da se sve vratilo. Primili smo gol pred kraj utakmice, u 85. minutu, a poslednjih 10 minuta je bilo teško i činilo se da smo igrali sat vremena. Braga je bila mnogo dobra ekipa. U tom trenutku, pojačali su se iz Pariz Sen Žermena, a tada je za Bragu igrao i moj bivši saigrač iz Real Sosjedada – Rosato. Sve u svemu imali smo sreće, ali smo zasluženo prošli dalje.

Sadašnji direktor Omladinske škole seća se i dalje pobedničkog karaktera tadašnje generacije crveno-belih.

– Krasila nas je dobra atmosfera. Imali smo sjajnu ekipu i pobednički duh, što se i pokazalo na kraju sezone kada smo osvojili duplu krunu. Ostavili smo dobar utisak u Evropi, na nekim mečevima nas je, recimo, pogledala sreća, a na nekima nije, recimo protiv Bazela i Strazbura. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni u Evropi, a utakmica protiv Rome je svedok tome. Postojao je drugačiji sistem takmičenja, igrala se po jedna utakmica u grupnoj fazi. Imali smo loš žreb gde su nam dolazili Roma i Bazel, a gostovali smo Tromseu i Strazburu. Bilo bi bolje da je bilo obrnuto. Zvezdu očekuje teška utakmica protiv Brage u četvrtak, oba tima imaju dobre ekipe. Crvena zvezda je pokazala da može da igra sa najjačima. Sada, kao navijač i neko ko radi u Zvezdi, očekujem da moj klub pobedi – zaključio je Mladenović.

Utakmica Crvena zvezda – Braga igra se u četvrtak od 18.45.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike