Znamo šta nas čeka: Košarkašice spremne za još jedan duel sa Španijom

28.07.2021

10:41

0

Neka bude kao u Valensiji

Znamo šta nas čeka: Košarkašice spremne za još jedan duel sa Španijom
Copyright MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije drugi meč na Olimpijskim igrama igra u četvrtak od 10.20 sa poznatim rivalom.

Rivalke izabranicama Marine Maljković biće Špankinje, ekipa koju su prošlog meseca pobedile u četvtfinalu Evropskog prvenstva.

MN Press

– Znamo da nas kao i uvek čeka izuzetno teška utakmica protiv Španije. Moramo da izvučemo pouke iz duela sa njima na Evrobasketu, kao i prve utakmice na olimpijskom turniru protiv Kanade. Španija je motivisana i biće spremna da kazni svaku našu grešku. Verujemo u našu igru i pripremu za tu utakmicu. Spremne smo da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou, jer će to biti jedini način da ih pobedimo i u Tokiju – istakla je kapitenka Jelena Bruks za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

I Nevena Jovanović se slaže da je ključ duela protiv Španije u dobroj pripremi i fokusu.

Nevena Jovanović, FIBA

– Veoma dobro poznajemo snagu Španije, pogotovo sa dve igračice koje nisu bile u sastavu na Evropskom prvenstvu. Biće sigurno veoma motivisane, jer smo ih u Španiji pred domaćom publikom izbacile iz borbe za medalju. Nama ostaje da ponovimo sve one dobre stvari i ispravimo greške iz tog četvrtfinalnog duela na Evrobasketu, kako bi došle do prilike da upišemo još jednu pobedu – zaključila je Jovanović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike