Život posle poraza u derbiju: Stanojević o Nišlijama, stanju igrača i promeni plana

10.04.2021

13:11 >> 13:36

0

Autor: D. B.

Crno-beli sutra dočekuju Radnički iz Niša

Život posle poraza u derbiju: Stanojević o Nišlijama, stanju igrača i promeni plana
Copyright MN Press

Iza trenera Partizana Aleksandra Stanojevića je verovatno nekoliko neprospavanih noći.

Poraz u 164. večitom derbiju označio je i definitivni kraj ideja da će crno-beli uspeti da se približe Crvenoj zvezdi u trci za šampionsku titulu. Još jednom Partizan je u prilici da razmišlja šta i kako dalje. A takmičenje u Superligi i dalje nije gotovo.

Sutra u Humsku stiže Radnički iz Niša, tim koji je u jesenjem delu šampionata pobedio crno-bele rezultatom 1:0.

Znamo da su se igrači psihički ispraznili na derbiju. Moramo da budemo fokusirani, moramo da budemo pravi i da vidimo gde smo i šta smo i kakav nam je karakter – počeo je priču trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Uz objašnjenje da ima sve igrače na raspolaganju, osim Lazara Markovića koji ima suspenziju zbog žutih kartona, Stanojević najavljuje i da će biti promena u timu u odnosu na sastav koji je suprotstavio večitom rivalu.

Biće četiri ili pet izmena u odnosu na prošlu utakmicu. Biće korekcija.

MN Press

Što se tiče Radničkog Stanojević priznaje da ne zna šta da očekuje od rivala posle promene trenera.

Oni najbolje znaju kakava im je situacija. Sigurno da će nam ta promena doneti neke nedoumice. Mada ne znam koliko može da se promeni nešto posle dva zajednička treninga. Ali, ne znamo kako će igrati, kako će izvoditi prekide. Prtili smo njegov rad u Gornjem Milanovcu.

Objasnio je Stanojević i da li će biti promena u načinu priprema mečeva, odnosno da li će Partizan sve karte sada baciti na takmičenje u Kupu Srbije.

Tešku utakmicu igramo u polufinalu. Sigurno da ćemo modifikovati neke stvari, ali mi moramo da pobeđujemo u svakom takmičenju.

Priključivanja i davanja šansu igračima iz omladinskog pogona nisu nešto što za Stanojevića treba da se dogodi preko noći.

Moraš da zaslužiš da treniraš sa prvim timom, pa da zaslužiš da igraš. Ima momaka koji zaslužuju šansu, imamo mnogo mladih igrača i oni dobijaju po pola sata, 45 minuta. Ima utakmica, ništa nećemo raditi preko reda.

Pročitajte još

Usledilo je i pitanje da li se plaši reakcije igrača posle poraza u derbiju.

Izgubili smo u Nišu, nama je sutra utakmica u kojoj moramo da pobedimo. Ne plašim se reakcije igrača. Nema šanse da ne igraju maksimalno – uvern je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike