Kup Srbije: Kako su prošli Zvezda i Partizan, ko je na putu Vojvodini?

09.04.2021

11:13 >> 11:49

0

Autor: D. B.

Mečevi polufinala zakazani su za 21. april

Kup Srbije: Kako su prošli Zvezda i Partizan, ko je na putu Vojvodini?
Copyright MN Press

Ništa od večitog derbija u polufinalu Kupa Srbije!

Voljom žreba odlučeno je da će Crvena zvezda dočekati Radnik iz Surdulice, dok ćemo u reprizi prošlogodišnjeg finala gledati duel branioca titule Vojvodine i Partizana i to u Novom Sadu.

Tokom ove sezone Radnik i Zvezda su odigrali samo jedan meč. U jeku kampanje u Ligi Evrope, između utakmica protiv Libereca u Beogradu (5:1) i okršaja sa Gentom (2:1 na stadionu “Rajko Mitić”) tim Dejana Stankovića je gostovao ekipi koju vodi nekadašnji fudbaler i trener omladinaca crveno-belih Slavoljub Đorđević. Rezultat je bio 4:1 za beogradski klub uz golove Gavrića, Bena, Kange i Vukanovića.

MN Press

Poslednjih godina Vojvodina je tima koji ume žestoko da pomrsi račune Partizanu. Na početku takmičarske 2020/2021 tim Nenada Lalatovića je u pobedio crno-bele sa 3:2. Bila je to utakmica koja je označila i uvod u promene na klupi crno-belih, odnosno odlazak Sava Miloševića i dolazak Aleksandra Stanojevića.

Poslednji put ova dva tima su odmerili snagu nedavno, tačnije 2. marta. U Superligi tada je bilo 2:0 za Partizan, a dvostruki strelac bio je Japanac Takuma Asano.

MN Press

Osim za plasman u borbu za trofej, četiri kluba će biti u poteri i za novčanom nagradom, a ona iznosi  nešto više od 4.200.000 dinara za one timove koji se plasiraju u finale.

Pročitajte još

Polufinalni mečevi su zakazani za 21. april, dok je finale predviđeno za 25. maj 2020. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike