Zdravstveni problemi su prošlost: Zvezda dobila novog centra

25.12.2020

11:01

0

Kamerunac dobio dozvolu da se bavi profesionalnim sportom bez ograničenja

Zdravstveni problemi su prošlost: Zvezda dobila novog centra
Copyright MN Press

Prvi u nizu potpisa na Malom Kalemegdanu koji su predviđeni za današnji dan.

Pročitajte još

Ugovor Kamerunca Lendrija Noka, kako je saopšteno iz Crvene zvezde je i zvanično ponovo aktiviran, pa će centar u nastavku sezone nositi crveno-beli dres.

– Noko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u SAD “Mayo Clinic Rochester” sanirao zdravstveni problem i nakon detaljnih i rigoroznih pregleda, dobio dozvolu od strane najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja – objavili su iz Crvene zvezde.

Noko je trebalo da bude u Zvezdi od početka sezone, ali je zbog problema sa srcem njegov ugovor nije bio aktiviran. Već danas Noko će ponovo trenirati sa timom.

Noko je rođen 9.aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu. Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu Monteverde na Floridi, kasnije i na koledžu Klemson.

Nakon epizode u SAD Nnoko je gradio  karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije ,a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu Albe sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke. Nnoko je bio član i Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu Grand Rapids Drive izborio se i za titulu najboljeg defanzivca G lige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike