Da li se sprema potez iz NBA lige u ABA ligi?

13.12.2020

20:41 >> 21:00

0

Prelazak koji bi zadovoljio obe strane

Da li se sprema potez iz NBA lige u ABA ligi?
Copyright MN Press

Od momenta kada su u Crvenu zvezdu stigla tri pojačanja u vidu Tejlora Ročestija, Emanuela Terija i Džonija O’Brajanta je hemija i sama igra ekipe postala slabija. Prošlo je skoro tri meseca od toga, Ročestiju ugovor nije produžen, Teri je na izlaznim vratima zbog ponovnog dolaska Lendrija Noka, pa deluje da će od tog trilinga ostati samo jedan.

Jasno je da crveno-beli imaju problem u unutrašnjoj liniji. Ognjen Kuzmić je daleko od forme koja ga je krasila pre odlaska u Real, Teri se nije dokazao, Marko Jagodić-Kuridža radi ono što najbolje zna i svestan je svojih vrlina i mana, Duop Rit previše oscilira, dok Boriša Simanić i ne dobija pravu minutažu.

Pročitajte još: Marko Simonović u Čikagu

Rešenje za probleme u reketu bi mogao da bude Marko Simonović, crnogorski košarkaš iz Mege. Prema neizvaničnim informacijama „24sedam“ dva kluba razmatraju mogućnost trejda u stilu NBA lige. U jednom pravcu bi otišao Simanić, a u drugom Simonović. Velika je verovatnoća da bi bio napravlje aranžman kao kada je goga Bitadze otišao u Budućnost, pa se vratio na kraju sezone, jer je Marko na dvogodišnjoj pozajmici u Megi iz Cedevita Olimpije.

Prema pravilniku ABA lige, do transfera između klubova regionalnog takmičenja može da dođe između 13. i 14. kola. Dakle, početkom naredne godine (između 1. i 8. januara). To daje dovoljno vremena Zvezdi i Megi da postignu dogovor koji bi zadovoljio obe strane.

U teoriji, ovakav trejd bi trebalo da odgovara i jednima i drugima. Simanić će dobiti neophodne minute i priliku da se dokaže, dok će Simonović moći da stekne iskustvo igranja u Evroligi i duele sa najboljim centrima u Evropi. Uz to ,može da pokrije pozicije i krilnog centra i centra što bi bio dodatni plus za Sašu Obradovića prilikom izbora petorki. Jedini problem za trenutni igrački kada je što bi to značilo da će neko platiti ceh. Verovatno bi to bio Rit.

Pročitajte još: Simonović nije mogao u Njujork, Mega mu dovela duh drafta u Beograd (foto)

Kada je Simonović u pitanju, on i Filip Petrušev su ove sezone pokretačka snaga Mege. Marko je na 10 utakmica u ABA ligi prosečno beležio 15.3 poena, 9.4 skoka i 1.6 asistencija po meču.

Ostaje da se vidi kako će se sve završiti, ali je jasno da bi ovakav trejd doneo i Simaniću i Simonoviću šansu da pokažu koliko mogu. Posebno bi bio i motiv više za Marka koji je na nedavnom draftu izabran od strane Čikaga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike