Završen transfer na Banovom brdu: Dimitrije Kamenović potpisao za Lacio

12.01.2021

12:03 >> 13:00

0

24sedam saznaje da se klubovi dogovorili oko prelaska mladog levog beka sa beogradskog brda na jedan od rimskih brežuljaka

Završen transfer na Banovom brdu: Dimitrije Kamenović potpisao za Lacio
Copyright MN Press

Mladi fudbaler Čukaričkog Dimitrije Kamenović danas i zvanično postaje igrač Lacija, saznaje 24sedam. Igrač rođen 16. jula 2000. godine u Pirotu, igra na poziciji levog beka ili levog štopera, izuzetnih fizičkih predispozicija i brzine za visinu od 190 centimetara krenuće stopama Aleksandra Kolarova, koji je kao učenik “brđana”, ali iz dresa OFK Beograda, napravio veliku karijeru igrajući prvo za rimski klub, a kasnije u Mančester sitiju, Romi i Interu.

Kamenović osim preciznog centaršuta levom novogom, deli iste atletske sposobnosti kao i njegov slavni prethodnok u Laciju. U omladinskom timu Čukaričkog radio je kod trenera Velička Kaplanovića, a u prvi tim je došao za vreme rada Aleksandra Veselinovića. Debitovao je u mladoj reprzentaciji kod selektora Ilije Stolice a pre toga je bio standardan član omladinskog nacionalnog tima.

O visini transfera i dalje traju nagađanja na relaciji Beograd – Rim. Dok se u Beogradu piše da će Čukarički na ime obeštećenja dobiti 2.000.000 evra, dotle u “večnom gradu” štampa piše da će srpski superligaš zaraditi 3.000.000 evra. Takođe, još nije poznat podataka o tome da li će Kamenović odmah nastaviti karijeru u Rimu ili će do juna ostati na Banovom brdu, pa se na leto preseliti u novi klub.

MN Press

Dve uprave su pronašle zajednički jezik uz posredovanje Kamenovićevog menadžera Mateje Kežmana, koji je poslednjih godina razvio dobre poslovne odnose sa Laciom. Među nebo-plavima su već njegova dva igrača – desni bek Adam Marušić i poslovođa ekipe Sergej Milinković-Savić. Pre pet godina Kežman je u Lacio doveo i Milana Biševca, ali je saradnja tadašnjeg srpskog štopera i italijanskog kluba potrajala samo jednu sezonu.

Kamenovića u Laciju čeka trener Simone Inzagi, koji se ne ustručava od pružanja prilike mlađim igračima, iako se po slučajevima u aktuelnoj sezoni ne može izvući takav zaključak.

Pročitajte još

Na njegovoj poziciji levog beka igrao je najčešće kapiten, 34-godišnji reprezentativac BiH Senad Lulić, ali se on zbog komplikovane povrede zgloba nalazi već duže vremena van stroja, pa je možda i usled manjka rešenja na levom beku, Inzagi najčešće forsirao formaciju 3-5-2 sa Marušićem kraj te aut linije.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike