"Lala" kojeg je teško naljutiti: Nemanja Radoja za 24sedam o Levanteu, Srbima u Španiji, reprezentaciji Srbije...

12.01.2021

07:47 >> 09:27

0

Sjajni vezni igrač španskog prvoligaša priča o novom klubu, Selti i Vojvodini

"Lala" kojeg je teško naljutiti: Nemanja Radoja za 24sedam o Levanteu, Srbima u Španiji, reprezentaciji Srbije...
Copyright Profimedia

Bivši kapiten Vojvodine Nemanja Radoja igra već sedmu sezonu u španskoj Primeri i još ne oseća zasićenje od igara na Iberijskom polusotrvu. Možda bi se neko okrenuo drugoj ligi i kulturi da su mu uzeli godinu dana karijere i života, ali  27-godišnji Novosađanin, na svoje odbijajanje da produži ugovor i Seltinu odluku da ga odstrani iz tima, danas gleda stoički mirno, trudeći se da pošteno sagleda sve razloge nesporazuma sa bivšim klubom.

Na isti način, bez loših misli, gleda i na bivše i aktuelne komentare u novinama. Pre su mi pripisivali megalomanske želje, a do pre nekoliko nedelja su ga selili na pozajmicu u druge klubove i ništa od toga nije bilo tačno.

– Jedno je šta pišu novine, drugo je što se stvarno dešava oko mene. Ja stvarno ne čitam, ne zato što mislim nešto loše o novinama, nego nikad nisam dobio naviku da pratim ko šta piše ili govori. Zovu me prijatelji i pitaju me da li je istina da idem na pozajmicu u Valensiju, a ja ne znam šta da im kažem, jer meni niko nije došao sa ponudom drugog kluba ili da mi je sportski direktor Levantea rekao da na mene ne računaju. Eto, možda se i nešto dešavalo, ali meni niko ništa nije pričao – priča za 24sedam Nemanja Radoja.

Ipak, moglo se videti na osnovu tih tekstova da je provejavalo malo nezadovoljstvo u klubu?

– Moguće je to. Prvo sam dobro igrao kada sam došao, onda su usledile neke povrede zbog kojih nisam mogao na teren, pa se tu i malo forma pokvarila. Tako zavlada mala nervoza, ali, iskreno rečeno, ništa strašno i neobično ako se to poklopi sa nekoliko loših rezultata. Inače, klub je super. Nema tog pritiska kao kod većine drugih klubova, radi se normalno i stvarno sam zadovoljan u Levanteu. Grad je fenomenalan. Valensija pruža toliko toga da vam nikad ne može biti dosadno.

MN Press

Kako vam iz te perspektive izgleda boravak u Selti?

– Selta je moja lepa uspomena. Vidim da baš nisu potpuno zadovoljni sezonom, očekivali su izgleda više, ali mislim da će na kraju doći do pozicije koje zaslužuju.

Niste ljuti na Seltu zbog poslednje godine vaše saradnje kada su vas sklonili iz tima?

Nisam ljut, jer Selta je moj prvi klub u koji sam došao kada sam napustio Srbiju. Zahvaljujući njoj sam mnogo toga naučio, napredovao… Što se na kraju to desilo, nije bila samo krivica Selte. Ima tu i mog udela. Meni će to iskustvo značiti za ubuduće, a verujem da je i Selta iz mog slučaja mogla da izvuče pouke za sebe.

To je baš retkost da neko istakne svoju krivicu kad se dogodi problem?

– Malo je na taj način razmišljanja uticala ta priča koja se stvorila oko mene i Selte. I pre nje nisam baš mogao da razumem ljude, koji su stalno videli problem u drugima, a nikad nisu postavljali pitanje “šta sam ja doprineo da bude tako”. Stvarno ne bih sad da se vraćam na to vreme i da pričam o mojim konkretnim potezima i Seltinim, ali danas mislim da je bilo pogrešnih sa obe strane. Najvažnije je da sam ja nešto naučio od toga, a nadam se da je i Selta.

Zašto ste odabrali da dođete u Levante ako ste mogli da odete i u Englesku? Pisalo se tada o Vest Hemu, Fulamu…

– Pisalo se očigledno mnogo toga što nije imalo veze sa istinom. Pričali su mi da su se spominjale i neke cifre koje sam ja navodno tražio za potpis, što su bile gluposti. Kao i to da bih mogao u Englesku, iako mislim da su mi za taj transfer bile potrebne utakmice za reprezentaciju koje nisam imao. Ali nije me ljutilo to, jer razumem da svako mora da radi svoj posao, pa i vi novinari.

Kakav vam je odnos sa španskim novinarima?

– Odličan. Profesionalan, ako neko zatraži od kluba da se pojavim na intervjuu, dođem, odradimo to, bez problema.

Nisu vas naljutili ni selektori Srbije?

Nisu! Ja sam tu uvek za reprezentaciju ako me pozovu. Bio sam jedno vreme na spisku kod selektora Slavoljuba Muslina, pa sam posle toga nestao. Dobro, bila je i ona sezona kada nisam igrao u Selti, tada nisam ni mogao da budem na spisku. Ali sada igram, pa ako se to novom selektoru bude dopalo i mislim da mogu pomoći, ja sam spreman.

MN Press

Od devet srpskih fudbalera u Španiji, čak petorica su defanzivni vezni igrači: Nemanja Gudelj, Darko Brašanac, Nemanja Maksimović, Uroš Račić i vi? Slučajnost ili Španci vole naše “zadnje vezne”?

– Možda nas vole, ali ja pre mislim da je to slučajnost, da se namestilo tako. Ranijih godina nas je bilo baš malo u Španiji, a ove sezone kao nikad pre. Nisam baš razmišljao otkud toliko zadnjih veznih, ali tačno je da smo borbeni i da ne odustajemo lako. Pre mene u Levanteu je bio na mojoj poziciji Saša Lukić na pozajmici, kažu da je super momak i vidim da je ostavio lep utisak u Levanteu.

Zasad od golova imate samo jedan poništeni i to baš protiv Ejbara i Marka Dmitrovića u prošlom kolu?

– Da, bila je to jedna povratna lopta, šutnuo sam iz prve. Ispalo je na kraju da je jedan moj saigrač u ofsajdu zasmetao Marku Dmitroviću, pa su mi na VAR asistenciju poništili gol. Biće i golova, duga je sezona. Sa Markom sam kasnije stigao malo da pričam. Dugo godina se znamo, jer smo bili zajedno i u mladoj reprezentaciji.

Šta očekujete od Vojvodine u ovoj sezoni?

– Očekujem da nema problema sa finansijama i da nastavi sa borbom za vrh. Očigledno da trener Lalatović zna kako treba voditi tim, pa uz neka pojačanja može biti još neki trofej. Zvezda se malo izdvojila, ali mislim je kvalitet dosta ujednačen i da bi tu Vojvodina mogal nešto vieš da uradi, ukoliko, sve bude u najboljem redu sa novcem.

MN Press

Da li vidite sebe opet u dresu Vojvodine?

Pročitajte još

– Uh, ne gledam baš toliko daleko u budućnost. Ne znam šta mogu doneti naredne godine, zasad sebe vidim kako još dugo igram ovo što mnogo volim i mislim da ću biti u inostranstvu – rekao je Radoja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike