Piksi pokazao klincima kako se dribla i podržao projekat besplatnih škola sporta

30.04.2021

08:40 >> 08:44

0

Kad sam bio dečak u Radničkom iz Niša nisam nikad plaćao treninge, sva deca zaslužuju priliku, rekao selektor orlova

Piksi pokazao klincima kako se dribla i podržao projekat besplatnih škola sporta
Copyright Mozzart

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je trening članovima Besplatne škole fudbala pod pokroviteljstvom kompanije “Mozzart”. Bio je to trening iznenađenja za najmlađe fudbalere od kojih je većina po prvi put uživo videla fudbalskog idola njihovih očeva i u njegovoj pratnji saradnike iz stručnog štaba “orlova” Sašu Ilića, Gorana Đorovića i Bratislava Živkovića.

Trening je odrađen na Zvezdari na terenima FK Mladi Mabat na Zvezdari a fudbaleri u saradnji sa školom “Trening plus”, radeći sa decom od sedam do 10 godina strateg „orlova“ podržao je ideju da sport ponovo bude dostupan svoj deci.

Mozzart

– To što su treninzi besplatni je za svaku pohvalu, jer se na taj način pruža šansa svima. Počeci treba da ostanu u najlepšem sećanju. Ja u Radničkom iz Niša nisam morao da zavlačim ruku u džep za članarinu, bio sam dobrodošao na svakom treningu. Nebitno je kako se ko zove i kakvog je statusa, sva deca zaslužuju priliku. Projekat besplatnih škola je putokaz ostalim ljudima koji žele da se bave ovakvom vrstom posla, odnosno zadovoljstva. Mnogo sam srećan što postoji ovoliko entuzijazma da se deca privuku na sport, to je nešto najlepše u njihovom uzrastu. Želimo da damo punu podršku “Mozzartu” i svim trenerima, sve je ovo impresivno – naglasio je selektor Stojković.

Mozzart

Piksi je pokazao neke trikove iz mladosti, ali mališanima i mladim stručnjacima sa Mabata najviše značili saveti iz bogate igračke i trenerske karijere legende našeg fudbala.

– Fudbal je životna škola, a treneri na prvom mestu imaju veliku odgovornost da ih izvedu na pravi put. Da ih vaspitaju i uče kako da budu dobri ljudi. Zadatak svih ovih klinaca je samo da uživaju sa loptom, koja je najvažnija igračka u ovom uzrastu. Deca treba da se igraju, ne da se takmiče. To nije prioritet u ovom uzrastu. Treba da uživaju, da pokušaju da savladaju tehničke stvari koje su važne. Imaju dovoljno vremena da shvate da fudbal može biti i životni poziv – potrudio se Piksi da približi deci suštinu školice i sporta uopšte.

Mozzart

Pročitajte još

Proslavljeni reprezentativci i osvajači medalja podržali su Mozzartov projekat “Besplatnih škola sporta”, u sklopu kojeg će deca dobiti priliku šest meseci da treniraju bez plaćanja članarine. U Nišu je pokrenuta školica košarke, na kojoj su jedan trening vodili Stefan Jović i Željko Rebrača. u Aranđelovcu je Ratko Nikolić uz pomoć Dragana Škrbića i Vladimira Cupare odredio polaznike Besplatne škole rukometa. Aleksandar Katai se družio sa decom na otvorenom času fudbala na Zvezdari, a Piksi je vodio prvi trening.

Posle praznika, sledi i škola odbojka za devojčice, a otvoreni čas sa Vesnom Čitaković je na programu 8. maja u SC „Master“ u Zemunu. Prijave su na [email protected] do 6. maja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike